Ga terug

Vega sushibowl met rode rijst

Vegan optie: gebruik vegan mayo
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen
calorieën 494 kcal

Equipment

  • Kookpan
  • Oven of airfryer
  • Koekenpan
  • Rasp (optioneel)

Ingrediënten
  

  • 70 gram rode rijst
  • 170 gram tempeh
  • 140 gram bloemkool
  • 100 gram wakame
  • 100 gram winterpeen of geraspte wortel
  • 80 gram sojabonen
  • 120 gram komkommer
  • 120 gram radijs
  • 30 gram Calvé licht & romig of vegan mayonaise
  • 80 gram sojakwark ongezoet of griekse yoghurt
  • Scheutje sojasaus
  • Scheutje rijstazijn
  • 2 theelepels baharat kuiden of andere kruiden naar keuze
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel wasabipasta

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Rooster bloemkoolroosjes in de oven met kerrie, kurkuma en wat zout op 180 graden, ongeveer 25 minuutjes.
  • Snijd de tempeh in dunne reepjes en meng de baharat kruiden er doorheen. Bak de tempeh goudbruin en krokant in een koekenpan. Doe ze daarna in een schaaltje en houd ze apart.
  • Rasp de winterpeen en doe het in een schaaltje.
  • Snijd de komkommer en radijsjes in kleine stukjes. Doe alles in een kom en voeg een scheutje rijstazijn toe. Meng goed door elkaar.
  • Maak de wasabi mayo door de Calvé licht & romig, sojakwark en wasabipasta met elkaar te mengen. Voeg naar smaak eventueel nog meer wasabipasta toe.
  • Maak een mooi bordje met alle ingrediënten en breng nog op smaak met wat sojasaus! 

Notities

Voedingswaarden per persoon: 494 kcal • 53g khd • 29g eiwit • 17g vet • 13g vezels
Trefwoord broccolirijst, Gezond, Glutenvrij, Komkommer, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Makkelijk, Pokébowl, Radijs, Sojabonen, Sushibowl, Tempeh, Vegan, Vegetarisch, Wakame, Wasabi, Wortel