Ga terug

Red velvet pancakes

Vegan + lactosevrije optie: vervang de kwark door lactosevrije of vegan yoghurt.
Totale tijd 15 minuten
Gang Brunch, Dessert, Lunch, Ontbijt
Porties 1 persoon
calorieën 226 kcal

Equipment

  • Koekenpan
  • Staafmixer of blender

Ingrediënten
  

  • 1 ei
  • 30 gram boekweitmeel of havermeel, speltmeel, bloem
  • Snuf bakpoeder
  • 50 gram rode bieten
  • 50 gram magere kwark of yoghurt
  • 1 eetlepel Steviala sweet & gold of honing, maple syrup
  • Toppings naar keuze bijvoorbeeld gebakken banaan, passievrucht en vanilleyoghurt

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar en mix het tot een glad beslag met een staafmixer of blender.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak ongeveer 4 kleine pannenkoekjes van het beslag.
  • That’s it! Stapelen maar en wat lekkere toppings naar keuze erop. Ik ging voor gebakken banaan, passievrucht en vanilleyoghurt.

Notities

Voedingswaarden zonder toppings: 226 kcal • 28g khd • 14g eiwit • 6g vet • 3g vezels
Trefwoord brunch, Dessert, Glutenvrij, kleurrijk, Lactosevrij, lunch, ontbijt, pancakes, pannenkoeken, pannenkoekjes, red velvet, rode biet, toetje, Vegan