Ga terug

Bosbessen kwarktaartje

Lactosevrije optie: vervang de Kvarg door bosbessen sojayoghurt.
Totale tijd 20 minuten
Gang Dessert, Ontbijt
Porties 8 personen
calorieën 246 kcal

Equipment

  • Springvorm ⌀22cm
  • Keukenmachine/foodprocessor
  • Staafmixer (optioneel)

Ingrediënten
  

  • 90 gram dadels
  • 90 gram havermout
  • 30 gram amandelmeel
  • 30 gram roomboter of kokosolie
  • 800 gram Lindahls Kvarg bosbes-vanille of bosbessen sojayoghurt
  • 40 gram diepvries bosbessen
  • 5 gelatineblaadjes
  • Kokosrasp

Instructies
 

  • Leg 4,5 gelatineblaadjes in een klein pannetje met koud water zodat ze kunnen weken. Bewaar het halve blaadje voor later, wanneer je de swirl in de kwarktaart gaat maken.
  • Doe de dadels, havermout en amandelmeel in een keukenmachine en maal alles fijn. Voeg dan de gesmolten boter en 1 eetlepel water toe. Mix weer.
  • Doe de mix voor de bodem in een ingevette taartvorm en druk aan met je vingers. Zet ‘m in de koelkast.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze terug in het lege pannetje. Voeg 3 eetlepels water toe en laat dit langzaam smelten op laag vuur, blijf roeren. Let op! Het smelt snel en moet niet koken.
  • Als de gelatine gesmolten is voeg je 3 eetlepels kwark toe, meng dit goed met elkaar. Voeg daarna de rest van de kwark toe. Meng heel goed en schenk daarna de vulling in de taartvorm.
  • Voor een mooi effect op de bovenkant ontdooi je 40 gram diepvries bosbessen in een pannetje. Mix dit even met een staafmixer en doe er daarna het laatste halve gelatineblaadje bij. Verwarm nog even kort en roer goed.
  • Nu kun je een paar dikke druppels van het bosbessenmengsel over de taart verdelen, en daarna met de punt van een mes rondjes draaien zodat er een mooie swirl op de bovenkant van de taart ontstaat. Super makkelijk en je taartje ziet er gelijk fancy uit!
  • Strooi nog wat kokosrasp over de buitenste rand, en zet ‘m in de koelkast. De taart moet minimaal 2 uur opstijven.

Notities

Voedingswaarden per grote punt (1/6): 246 kcal • 24g khd • 18g eiwit • 8g vet • 2g vezels
Trefwoord appeltaart, bosbessen, brunch, Dessert, eiwitrijk, Gezond, Glutenvrij, kerst, kerstrecept, kokos, kwark, Kwarktaart, Lactosevrij, Makkelijk, ontbijt, snel, toetje