2stengelscitroengrasbuitenste lagen eraf, wel bewaren!
50grammacadamia of cashew noten
2theelepelskurkuma
1theelepelkomijn
1,5theelepelgemalen korianderzaad
1theelepelkaneel
1theelepellaos
1/2theelepelkruidnagel
1/2theelepelchilivlokken
1eetlepelzonnebloemolieof olijfolie
1eetlepelketjap manis
Instructies
Doe alle ingrediënten behalve de jackfruit en kokosmelk in een keukenmachine. Dus: de sjalotten, knoflook, rode peper en gember grof gesneden. Haal van de stengels citroengras de buitenste lagen eraf (bewaar deze wel) en snijd het binnenste deel in grove stukken. Voeg tot slot de noten, alle kruiden, zonnebloemolie en ketjap manis toe. Zit alles in de keukenmachine? Mix het dan tot een dikke currypasta. En vergeet niet om even te ruiken... die geur!
Spoel de jackfruit af en snijd de stukken in tweeën.
Doe de currypasta in een grote pan en bak deze even aan. Doe daarna de jackfruit erbij en bak nog 2 minuutjes.
Doe nu de kokosmelk erbij en voeg de buitenkant van het citroengras toe. Kneus deze of leg er een knoopje in, zo komen de smaken nog beter vrij. Deze kun je er voor het serveren weer uit vissen.
Laat de pan met deksel minimaal een uur stoven op laag vuur. Blijf regelmatig roeren.
Na een halfuurtje kun je de rendang verder laten pruttelen zonder deksel, zo kan de saus nog wat indikken. Nadat de rendang minimaal een uur heeft opgestaan is ‘ie klaar. Je kunt hem gerust langer laten stoven, bij mij staat ‘ie vaak 2 uurtjes op. Wordt het alleen nog maar lekkerder van!
Serveertip: lekker met wat rijst en sambalboontjes. Kook hiervoor de sperziebonen en bak ze daarna nog even op met een flinke lepel sambal.
Notities
Voedingswaarden per persoon (1/4 recept) zonder bijgerechten: 301 kcal • 20g khd • 6g eiwit • 20g vet • 8g vezels