Ga terug

Veggie nuggets met sriracha mayo

Totale tijd 40 minuten
Gang Borrelhapje, Snack
Porties 8 porties van 5-6 nuggets
calorieën 118 kcal

Equipment

  • Oven of airfryer

Ingrediënten
  

  • 1 blik Fairtrade Original Young Jackfruit
  • 1 aubergine
  • 100 gram panko
  • 2 eieren
  • 50 à 100 gram bloem
  • 1 eetlepel tijm
  • Bakspray of olijfolie
  • 50 gram Calvé licht & romig
  • 25 gram sriracha saus
  • 75 gram Alpro mild & creamy ongezoet of halfvolle yoghurt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Je kunt ook een airfryer gebruiken.
  • Spoel de jackfruit af en snijd de aubergine in dikke, lange stukken.
  • Kluts het ei en voeg er zout, peper en tijm aan toe.
  • Zet 3 bakjes naast elkaar: een bakje met bloem, een bakje met het geklutste ei en een bakje met de panko. Zorg dat de jackfruit en aubergine nat zijn (doe ze bijvoorbeeld in een grote kom met water). Haal ieder stukje eerst door de bloem (klop het overtollige bloem eraf), dan door het ei en vervolgens door de panko. Leg de stukjes naast elkaar op een bakplaat of in een ovenschaal.
  • Spray wat bakspray over de nuggets (of besprenkel ze met een beetje olijfolie) en zet ze 15 minuten in de oven. Draai alle stukjes dan om en zet ze nogmaals 15 minuten in de oven.
    Als je je airfryer gebruikt: 15 minuten op 180 graden, tot ze goudbruin zijn.
  • Maak ondertussen de sriracha mayo door de Alpro mild & creamy ongezoet (of yoghurt), mayonaise en sriracha saus goed te mengen.
  • Serveertip: lekker met wat verse koriander en gesneden chilipepertjes!

Notities

Voedingswaarden per portie (ongeveer 5-6 nuggets): 118 kcal • 21g khd • 4g eiwit • 1g vet • 3g vezels
Trefwoord aubergine, Borrel, Borrelhapje, crunchy, Gezond, jackfruit, Lactosevrij, nuggets, panko, Snack, sriracha, Vega, Vegetarisch