Ga terug

Bietenflensjes met geitenkaas & vijgen

Totale tijd 10 minuten
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, Voorgerecht
Porties 2 personen
calorieën 286 kcal

Equipment

  • Koekenpan
  • Staafmixer of blender

Ingrediënten
  

  • 60 gram rode biet
  • 30 gram boekweitmeel of speltmeel, havermeel, bloem
  • 40 gram hüttenkäse
  • 40 milliliter halfvolle melk of sojamelk
  • 1 ei
  • Snuf bakpoeder
  • Snuf zout
  • 30 gram vijgenchutney of vijgenjam
  • 2 verse vijgen
  • Handje rucola

Instructies
 

  • Mix de rode biet, boekweitmeel, hüttenkäse, melk, ei, bakpoeder en tijm met de staafmixer tot een glad beslag. Breng op smaak met wat zout & peper.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak van het beslag 4 dunne pannenkoekjes.
  • Beleg ze met wat vijgenchutney, plakjes geitenkaas, rucola en verse vijgen.
  • Serveertip: ook lekker met wat walnoten en honing erop!

Notities

Voedingswaarden per persoon: 286 kcal • 32g khd • 15g eiwit • 11g vet • 3g vezels
Trefwoord Avondeten, Borrelhapje, borrelhapjes, borrelplank, Diner, flensjes, geitenkaas, Hoofdgerecht, pannenkoeken, rode biet, snacks, Vega, Vegetarisch, vijgen, voorgerecht