Ga terug

Herfstig bosbes havermoutje

Glutenvrije optie: gebruik pindakaas i.p.v. speculoospasta
Vegan optie: vervang de chocoladevlokken door grofgehakte pure chocolade
Totale tijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 persoon
calorieën 339 kcal

Equipment

  • Steelpannetje of kleine kookpan

Ingrediënten
  

  • 20 gram havermout
  • 200 gram courgette
  • 100 milliliter amandelmelk ongezoet of gewone melk
  • 2 eetlepels Steviala kristal sweet vanilla of 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gram diepvries biologische bosbessen of diepvries blauwe bessen
  • 60 gram vanille (soja)kwark
  • 10 gram pure chocoladevlokken
  • 1 theelepel speculoospasta of pindakaas
  • 1 verse vijg

Instructies
 

  • Rasp de courgette (met de fijne kant van de rasp).
  • Doe de courgette, havermout, amandelmelk, bosbessen en zoetstof in een pannetje en zet aan op middelhoog vuur. Laat dit even pruttelen en blijf regelmatig roeren. Als het een mooie dikke, paarse havermout is geworden, is ‘ie klaar!
  • Serveer met wat vanille (soja)kwark, chocoladevlokken, speculoospasta en een verse vijg. Tip: smelt de speculoospasta even in de magnetron, dan kun je ‘m er mooi overheen drizzlen 😍

Notities

Voedingswaarden: 339 kcal • 48g khd • 16g eiwit • 8g vet • 7g vezels
Trefwoord 10 minuten, blauwe bessen, bosbes, bosbessen, courgette, Gezond, Glutenvrij, havermout, havermout ontbijt, Herfst, Koolhydraatarm, Makkelijk, ontbijt, snel, Vegan, verstopte groenten, vijgen