Ga terug

Vegan zalmtartaar met guacamole

Lekker als voorgerechtje of amuse!
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • Half pakje vegan zalm van Vegan Zeastar
  • 1 avocado
  • 1 theelepel vegan mayonaise
  • 1 theelepel wasabipasta
  • 2 theelepels sojayoghurt of -kwark
  • Halve theelepel gemberpoeder
  • Snuf chilipoeder (naar smaak)
  • 100 gram komkommer
  • 1 kleine sjalot of rode ui
  • Scheutje sojasaus
  • Scheutje rijstazijn (optioneel)
  • 1 eetlepel sesamzaadjes (optioneel)

Instructies
 

  • Snijd de vegan zalm in kleine blokjes. Doe alles in een schaaltje met een scheutje sojasaus.
  • Snijd een paar dunne plakjes van de avocado en bewaar die voor later. Doe de rest van de avocado in een bakje met de mayonaise, wasabi, sojakwark, ½ theelepel gemberpoeder en een snuf chilipoeder en zout. Mix met de staafmixer (of prak met een vork) tot een romige guacamole. Proef en voeg naar smaak nog wat wasabi, zout, gember- en chilipoeder toe.
  • Snipper het uitje en snijd de komkommer in hele kleine blokjes. Doe dit bij elkaar in een bakje en voeg een scheutje rijstazijn toe. Je kunt de rijstazijn ook weglaten.
  • Neem twee kleine bordjes om het op te serveren. Verdeel nu eerst de guacamole over de borden, dan het komkommer-ui mengsel en tot slot de vegan zalm. Versier ze met wat plakjes avocado en sesamzaadjes!