Kleurrijke kaasplank met zelfgemaakte vijgenjam

588

Afgelopen weekend mocht ik mijn eigen kaasplankje samenstellen bij Henri Willig. Lékker! En ik vind het altijd heel leuk om te horen hoe producten gemaakt worden. Het verraste me echt om te horen hoe kritisch Henri Willig de partners en ingrediënten kiest waar de kaas en andere producten mee gemaakt worden. En de allerrrrrlekkerste kaas die ik heb geproefd is ongetwijfeld de lavendelkaas ✨ Klinkt misschien een beetje apart, maar ik hou wel van producten met gekke smaakjes die je niet zo snel zou verwachten!

Kaasjes op de plank:
• Lavendel geitenkaas 💜 prachtige kleur én hele unieke, bijzondere smaak
• Rode chili kaas🌶️ hou echt van kaasjes met een beetje pit
• Oude geitenkaas 🐐 won in 2006 de prijs voor ’s werelds lekkerste oude geitenkaas
• Biologische groene pesto kaas 🍃 zacht en romig kaasje met een mooie groene kleur

Bij de kaasplank heb ik een zelfgemaakte vijgenjam gemaakt omdat ik vind dat een vijgenjammetje écht niet mag ontbreken op een goede kaasplank. Totaal niet moeilijk, binnen 10 minuutjes ben je klaar. Verder vulde ik de plank met gegrilde groenten, druiven, blauwe bessen, verse en gedroogde vijgen, amandelen en tomaatjes 😍

Tip voor je kaasplank: snijd alle kaasjes in verschillende vormen! Zo ziet het er extra leuk uit 💥

Zelfgemaakte vijgenjam

Lekker bij een kaasplankje of als jam op brood of een croissantje!
Gang Borrelhapje, Dessert
Porties 1 jampotje

Equipment

  • Steelpannetje of kleine kookpan4
  • Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 4 verse vijgen
  • 6 gedroogde vijgen
  • 5 eetlepels water
  • 1 eetlepel honing of maple syrup

Instructies
 

  • Snijd de verse en gedroogde vijgen in kleine stukjes.
  • Doe ze in een klein pannetje met een scheutje water en een eetlepel honing of maple syrup.
  • Zet het vuur hoog en laat alles 5 minuten pruttelen terwijl je blijft roeren.
  • Mix met je staafmixer tot een mooie gladde vijgenjam!
Trefwoord borrelen, borrelhapjes, borrelplank, geitenkaas, Glutenvrij, Kaasplank, kazen, kleurrijk, lavendelkaas, oude geitenkaas, oude kaas, pestokaas, vijgen, vijgenjam

📸 Recept bewaren? Opslaan op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close