Kiwi & pindakaas overnight oats

10 minuten
Glutenvrij
Lactosevrije optie
Direct naar recept

Begin je dag goed met deze gezonde kiwi & pindakaas overnight oats! De combinatie van kiwi en pindakaas is fan-tas-tisch. En om het éxtra lekker te maken kun je er een dun laagje witte chocolade op doen voor een lekkere crunch.

Het fijne aan dit ontbijt is dat het een perfect recept is om te mealpreppen. Je kunt het in één keer voor meerdere dagen maken, het blijft namelijk zo’n 3-4 dagen goed in de koelkast. Ik maak het altijd in een potje (tip: bewaar je oude jampotten voor dit soort ontbijtjes!) omdat je het daarin perfect kunt bewaren én meenemen. Je kunt het natuurlijk ook gewoon in een schaaltje maken, als je het toch thuis gaat eten!

“Overnight oats” is de welbekende naam voor dit ontbijtrecept, omdat het ideaal is om de avond van tevoren te maken en in de koelkast te zetten voor de volgende ochtend. Ben je dat vergeten of heb je spontaan zin in dit havermout ontbijtje? Na een uurtje in de koelkast (of in je tas onderweg naar werk) is ‘ie ook al heerlijk om te eten! Dus laat je niet gek maken door het woordje “overnight”, het is een stuk sneller klaar dan dat 😉

Voor de overnight oats gebruik ik havermout en chiazaad, maar je kunt het chiazaad eventueel ook weglaten. Wil je de gezonde kiwi & pindakaas overnight oats iets eiwitrijker maken? Voeg dan een lepel eiwitpoeder toe en/of gebruik kwark in plaats van yoghurt. En wil je hem écht heel gezond maken, laat dan de chocolade weg uit het recept. Alsnog ontzettend lekker!

Je kunt dit recept natuurlijk als basis gebruiken en lekker variëren met andere fruitsoorten, yoghurt met een smaakje, met/zonder eiwitpoeder, pure chocola… Kijk vooral wat jij lekker vindt! Ik maak ‘m ook vaak met aardbeien en pure chocola, gebakken appel met kaneel en nootjes of met sinaasappel en amandelpasta.

ingrediënten

1 persoon
  • 20-25 g havermout
  • 1 el chiazaad
  • 150 g plantaardige yoghurt (ik gebruikt soja ongezoet) of gewone yoghurt/kwark
  • 1-2 tl pindakaas
  • 1 kiwi
  • 1-2 blokjes (vegan) witte chocola
Extra gezond: laat de chocola weg (of gebruik extra pure chocolade!)

RECEPT

  1. Doe de havermout, chiazaad, yoghurt en pindakaas in een schaaltje/potje en meng heel goed.
  2. Snijd de kiwi in kleine stukjes en leg dit bovenop de oats. Druk de bovenkant plat met de achterkant van een lepeltje en verdeel wat gesmolten chocola over de bovenkant. Als je het leuk vind, kun je nog een klein beetje pindakaas op de chocola druppelen en met een satéprikkertje een mooie swirl in de chocola maken.
  3. Zet minimaal een uurtje in de koelkast. Geniet ervan!