Pistache crusted feta met gezonde groene parelcouscous

35 minuten
Vegetarisch
Glutenvrije optie
Direct naar recept

Als ik een favoriet parelcouscous recept moet kiezen, is het zeker weten deze 🤤 Een heerlijke en gezonde maaltijd boordevol groenten! De krokant gebakken feta is niet alleen fantastisch lekker maar ziet er ook nog eens geweldig uit ✨ Dit is zowel een top recept voor de gewone doordeweekse avond als gezellige dinertjes met vrienden waarvoor je iets bijzonders wil maken!

ingrediënten

2-3 personen
  • 150 g feta
  • 140 g parelcouscous
  • 1 sjalot
  • 1 kleine broccoli
  • 1 courgette
  • 180 g diepvries tuinerwten/doperwten
  • verse munt (15-20 blaadjes)
  • verse peterselie (2-3 x zoveel als de munt)
  • 2 tenen knoflook
  • ½ citroen
  • 100 ml (soja light) kookroom
  • 75 g pistachenootjes
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 40 g Parmezaanse kaas (of meer)
Wil je het recept glutenvrij maken? Gebruik dan glutenvrije couscous of een andere kleine glutenvrije pastasoort naar keuze.

RECEPT

  1. Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de stronk van de broccoli in hele kleine blokjes. Voeg tijdens de laatste 4-5 minuten van de kooktijd toe aan de parelcouscous zodat het tegelijk mee kan koken.
  3. Rooster de pistachenootjes in een hete koekenpan. Laat de doperwten ontdooien in een schaaltje.
  4. Maak de saus: mix met je blender/staafmixer de verse peterselie, munt, knoflook, sap van ½ citroen, kookroom, Parmezaan, 60 g doperwten, 30 g pistachenootjes, zout en peper tot een gladde saus.
  5. Snipper de sjalot en fruit aan in een grote pan met een beetje olie. Snijd de courgette in kleine blokjes en bak een paar minuten mee. Voeg dan de parelcouscous & broccoli, doperwten en de saus toe. Breng op smaak met zout & peper.
  6. Kluts in één schaaltje het ei, en meng in een ander schaaltje gehakte pistachenoten met paneermeel. Haal de feta eerst door het ei en dan door het pistache-paneermeel mengsel. Bak aan beide kanten krokant in een hete pan met een beetje olie.
  7. Serveer de parelcouscous met de pistache crusted feta, nog wat verse peterselie en parmezaanse kaas!