Pornstar Martini tiramisu

35 minuten
Vegetarisch
Glutenvrije optie
Direct naar recept

Dit is één van mijn meest gemaakte recepten ooit! En terecht, want deze tiramisu is GEWELDIG! De welbekende Pornstar Martini cocktail, maar dan als tiramisu. Heerlijk fris en romig, perfect als afsluiting van een dinertje 🌞

ingrediënten

8 personen
  • 250 g mascarpone
  • 250 g slagroom
  • 1 pak savoiardi lange vingers
  • 4 eieren
  • 90 g kristalsuiker
  • kern van 2 vanillestokjes (of 2 tl vanille extract)
  • 150-200 ml passievruchtlikeur (passoa)*
  • 150 g passievrucht (tip: koop diepvries)
  • 40 g witte chocola
  • optioneel om de tiramisu mooi op te maken: eetbare bloemen
Alcoholvrije optie: gebruik passievruchtsap i.p.v. passievruchtlikeur.

RECEPT

  1. Scheid de eieren: doe in de ene kom 4 eidooiers en in een andere kom 3 eiwitten (het 4e eiwit heb je niet nodig, deze kun je evt bewaren voor een omelet o.i.d.). Voeg een snuf zout toe aan de eiwitten en klop ze tot zachte pieken. Voeg tijdens het kloppen 30 g kristalsuiker toe.
  2. Klop dan de eidooiers met de rest van de suiker zo’n 4-5 minuten op middelhoge stand. Voeg aan het einde de mascarpone toe.
  3. Klop in een aparte kom de slagroom op. Voeg de opgeklopte slagroom toe aan de kom met de eidooiers en mascarpone. Snijd de vanillestokjes open en schraap met een mesje de binnenkant eruit, voeg dit ook aan de kom toe. Mix alles nog een minuutje.
  4. Schep de eiwitten hier vervolgens voorzichtig doorheen. Doe dit in drie delen en doe het heel rustig zodat er genoeg lucht in het mengsel blijft zitten.
  5. Neem een grote ovenschaal om de tiramisu in te maken. Doe de passievrucht (ontdooid) en de passievruchtlikeur samen in een schaaltje. Wentel de lange vingers hier één voor één heel kort doorheen en leg ze naast elkaar in de schaal. Schenk daar de helft van het mascarpone mengsel overheen. Herhaal deze twee stappen nog een keer.
  6. Je kunt de tiramisu gelijk eten of even bewaren in de koelkast. Voor het serveren rasp je wat witte chocola over de bovenkant en versier je ‘m met wat passievrucht en evt wat eetbare bloemen.