Ga terug

Perzik-frambozentaart

Lactosevrije optie: gebruik vegan boter.
Serveertip: lekker met een bolletje ijs, hangop of toefje slagroom!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Gang Dessert, Ontbijt
Porties 10 personen
calorieën 211 kcal

Equipment

  • Springvorm ⌀24cm

Ingrediënten
  

  • 350 gram rijpe wilde perziken
  • 200 gram verse frambozen
  • 150 gram Steviala kristal sweet
  • 30 gram Steviala kristal sweet vanilla of 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gram amandelmeel
  • 125 gram volkoren speltmeel
  • 3 eieren
  • 40 gram roomboter op kamertemperatuur of gesmolten
  • 160 gram appelmoes
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • Snuf zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Was en snijd de perziken in 8 partjes. Doe ze in een schaal met de frambozen en 30 gram Steviala kristal sweet vanilla en meng alles voorzichtig door elkaar.
  • Klop de eieren luchtig. Voeg de roomboter, appelmoes, 150 gram Steviala kristal sweet en zout toe en mix goed door elkaar. Voeg dan het amandelmeel, speltmeel, bakpoeder en een flinke snuf zout toe. Mix dit ongeveer een minuutje tot een glad beslag.
  • Bekleed de bodem van een springvorm (⌀24cm) met bakpapier en vet de randen in. Verdeel de plakjes perzik en frambozen over de bodem. Giet vervolgens het beslag voorzichtig over het fruit heen.
  • Zet de taart ongeveer 75 minuutjes in de oven. Check na 45-60 minuten even of de bovenkant niet te donker wordt. Zo ja, dek ‘m dan voor de resterende tijd af met aluminiumfolie.
  • Serveertip: lekker met een bolletje ijs of hangop met wat vers fruit!

Notities

Voedingswaarden per 1/10 punt: 211 kcal • 15g khd • 8g eiwit • 12g vet • 4g vezels
Trefwoord appelmoes, Dessert, frambozen, genietmomentje, Gezond, havermout ontbijt, Koolhydraatarm, perzik, steviala, Taart, toetje, vanille