Aioli

5 minuten
Vegetarisch
Glutenvrij
Lactosevrij
Direct naar recept

Wist je dat het recept om zelf verse aioli te maken super makkelijk is? Veel lekkerder én goedkoper dan uit de supermarkt!

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en het kost je slechts 5 minuten. Hoe top is dat?! Vanaf nu altijd je eigen, verse aioli als dipje bij de borrel 🤤

Het is ook heel lekker om de aioli te serveren bij verse patatas bravas of dit heerlijke gerecht met witte asperges!

ingrediënten

  • 150 g zonnebloemolie (of olijfolie)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ei (op kamertemperatuur!)
  • ½ citroen
  • snuf zout
Ook lekker: meng er wat geroosterde paprika, sriracha of gochujang doorheen om je aioli een leuke twist te geven!

RECEPT

  1. Pers de tenen knoflook uit in een beker waar je staafmixer in past. Voeg daar het ei, een scheut vers citroensap (en optioneel een flinke snuf zout) aan toe. Zet de staafmixer in de beker (zet hem nog niet aan) en schenk de zonnebloemolie erbij.
  2. Zet de staafmixer nu aan, zonder hem te bewegen. Na 10-20 seconden beweeg je de staafmixer heel rustig omhoog, totdat alles gemengd is.
  3. Proef en breng op smaak met extra zout en citroensap. Garneer met wat verse of gedroogde kruiden.