Balsamico, honing en tijm spruitjes met burrata en pistachenoten

10 minuten (+ 15 minuten baktijd)
Vegetarisch
Glutenvrij
Vegan optie
Lactosevrije optie
Direct naar recept

Spruitjes als borrelhapje: het zal je misschien verbazen maar dit is één van de meest gemaakte Courgetti Confetti recepten ooit!

De combinatie van de heerlijke balsamico, honing en tijm dressing met de zoute burrata en pistachenootjes is echt fantastisch! De spruitjes houden een lekkere bite. Je kunt dit dus als borrelhapje serveren, maar ook als hoofdgerecht als je er bijvoorbeeld wat parelcouscous bij maakt.

ingrediënten

hapje voor 3-4 personen
  • 500 gr spruitjes
  • 50 gr pistachenootjes (zonder schil)
  • 4 el balsamico azijn
  • 4 el honing
  • 2 el gedroogde tijm
  • 1 bol burrata
  • een scheut extra vierge olijfolie
Wil je het recept lactosevrij maken? Gebruik dan vegan mozzarella in plaats van burrata. Liever helemaal vegan? Vervang dan ook de honing met een beetje maple syrup of agavesiroop.

RECEPT

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was en halveer de spruitjes. Leg een bakpapiertje op je bakplaat en meng hierop de spruitjes met de pistachenootjes, balsamico azijn, honing, tijm en wat zout & peper.
  3. Bak 15 minuutjes in de voorverwarmde oven.
  4. Serveer met de burrata, goede olijfolie en extra tijm, zout en peper!