Knapperige pistache gnocchi met ricotta-tomatensaus
Deze knapperige pistache gnocchi met ricotta-tomatensaus is alles wat je wil: knapperig, romig, vol van smaak én boordevol groenten. Genieten!
Gnocchi die lekker knapperig is van buiten en zacht van binnen: zó lekker! De gnocchi hoef je van tevoren niet te koken maar kan direct de pan in met een lepel goede (pistache)pesto of een scheut olijfolie. Je bakt ze in een paar minuutjes goudbruin. De tomatensaus is heel makkelijk en zit vol met groenten. Door er een beetje ricotta doorheen te roeren, wordt de saus lekker romig en krijgt het een heerlijke volle smaak.
En, fun fact: dit recept wordt rechtstreeks vanuit Italië met jullie gedeeld! Ik zag een potje pistache pesto in de supermarkt en dacht: hier moet ik iets mee maken 😏 Het was zo lekker dat ik het recept gelijk met jullie wilde delen. Enjoy en groetjes uit Italia!
ingrediënten
- 500-600 g gnocchi of gnocchetti (mini-gnocchi)
- 4 el pistache pesto (of andere pesto naar keuze)
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 1 blik tomaten polpa of gepelde tomaten
- 125 g ricotta
- 1 grote aubergine (of 2 kleine)
- 1 courgette
- 4 tomaten
- 2 takjes verse salie
- snuf chilivlokken
- snuf paprikapoeder
- klein scheutje rode wijn azijn (optioneel)
- handje pistachenoten (grof gehakt)
- verse basilicum
- Parmezaanse kaas (optioneel)
RECEPT
- Snijd de aubergine, courgette en tomaat in kleine blokjes. Snipper de ui en knoflook.
- Fruit de ui aan (in wat olijfolie) en voeg dan de knoflook, paprikapoeder en chilivlokken toe. Voeg na een minuut alle groenten, de tomatenpulp en een snuf zout toe. Hak de verse salie fijn en voeg toe aan de pan. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen, roer regelmatig.
- Verhit de pistache pesto in een koekenpan en bak de gnocchi hierin krokant.
- Voeg de ricotta en een scheutje rode wijn azijn (optioneel) toe aan de saus. Laat nog een paar minuten pruttelen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de gnocchi met de saus, verse basilicum, pistachenootjes en Parmezaan.