Makkelijke oesterzwamshoarma

15 minuten
Vegan
Lactosevrij
Glutenvrij
Direct naar recept

De allerlekkerste oesterzwamshoarma in slechts 15 minuutjes! 🧄🥙 Dit is mijn go-to recept als ik weinig tijd heb om te koken, maar wel zin heb in iets gezonds en lekkers 👌🏼

ingrediënten

2 personen
  • 300 g oesterzwammen
  • 1 el shoarmakruiden
  • flinke scheut extra vierge olijfolie
  • pitabroodjes (bijv. volkoren, zuurdesem of glutenvrije pita’s)
  • extra toppings naar keuze, bijv: knoflooksaus, sriracha, rauwkost, ingemaakte groenten, verse koriander of peterselie
Tip: maak je eigen gezonde knoflooksaus! Meng 6 el sojakwark (of volle kwark), 1 el mayonaise, 1 geperst teentje knoflook en fijngesneden verse bieslook.

RECEPT

  1. Scheur de oesterzwammen in dikke repen. Meng in een grote kom met de shoarmakruiden en olijfolie. Bak 10 minuten in de Airfryer op 180ºC.
  2. Bereid tegelijkertijd de pita’s in het andere bakmandje (volgens instructies op de verpakking).
  3. Serveer met sausjes en toppings naar keuze!