Miso pulled aubergine bao buns

20 minuten (+ 60 minuten oven-/wachttijd)
Vegan
Lactosevrij
Direct naar recept

Bao buns zijn zachte, zoete, gestoomde Aziatische broodjes. Echt ver-ru-kke-lijk om te combineren met hartige toppings! Probeer deze versie eens met boterzachte miso pulled aubergine šŸ¤¤

Als je nog nooit pulled aubergine hebt gemaakt: do it! Geloof me, er gaat een wereld voor je open šŸ˜ Je krijgt een super malse, shoarma achtige structuur, en de miso marinade hierbij is fantastisch!

Probeer ook dit lekkere recept voor bao buns met hoisin pulled aubergine! Je kunt gemakkelijk beide recepten tegelijk bereiden zodat je 2 smaken op tafel kunt zetten.

ingrediƫnten

4-6 stuks
  • 4 aubergines
  • 4-6 bao buns (koop je bij de toko in de diepvries)
  • 2 tl miso
  • 2 el olie
  • 1,5 tl sojasaus
  • 3 tl rijstazijn
  • 2 tenen knoflook
  • 120 g rode/witte kool (of combinatie)
  • 50 g wortel
  • 50 g soja kwark
  • 30 g (plantaardige) mayonaise
  • 1 limoen
  • extra toppings naar keuze
Mijn favorite topings: pindaā€™s, gebakken kokosrasp, koriander, lente ui, pepertje, sesamzaadjesā€¦

RECEPT

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Prik met een vork gaatjes in de aubergines en leg de aubergines dan 40 minuten in de oven. Laat ze daarna 15 minuten afkoelen in een afgedekte kom.
  2. Maak ondertussen de marinade: meng de miso, sesamolie, sojasaus, rijstazijn en geraspte/geperste teentjes knoflook in een kommetje.
  3. Snijd de topjes dan van de aubergines en trek het vel er vanaf zodat je alleen de zachte binnenkant overhoudt. Trek deze met twee vorken uit elkaar zodat je mooie, dikke repen krijgt van ongeveer een halve centimeter dik.
  4. Meng de ā€˜pulled aubergineā€™ met de marinade en spreid het uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 40 minuten in de oven, schep tussendoor een keertje om.
  5. Snijd de kool in kleine, dunne reepjes en rasp de wortel. Meng met de sojakwark en plantaardige mayonaise en breng op smaak met wat limoensap en zout.
  6. Bereid de bao buns volgens de instructies op de verpakking. Tip: doe je ze in de magnetron? Omhul ze dan in wat bakpapier, dan drogen ze niet uit.
  7. Serveer met toppings naar keuze!