Bao buns met hoisin pulled aubergine

20 minuten (+ 80 minuten oventijd)
Vegan
Lactosevrij
Direct naar recept

Bao buns: daar kun je mij voor wakker maken. Deze zoete broodjes zijn heerlijk met allerlei hartige ingrediënten. Hier heb ik ze gevuld met heerlijk zachte pulled aubergine, écht een feestje!

Tip: de aubergine slinkt enorm, dus ik maak vaak een dubbele hoeveelheid. Zo kan er nog een tweede keer opgeschept worden (geloof me: na één broodje wil je meer!) en mocht je toch nog wat over hebben, is het de volgende dag ook nog erg lekker als lunch.

ingrediënten

5 stuks
  • 3 aubergines
  • 5 bao buns
  • 4 theelepels hoisin
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 120 gram rode of witte kool (of een combinatie)
  • 50 gram wortel
  • 50 gram sojakwark ongezoet
  • 30 gram (plantaardige) mayonaise
  • 1 limoen
Tip: maak een dubbele hoeveelheid! Geloof me: het komt wel op 😏

RECEPT

  • Verwarm de oven op 180 graden. Prik met een vork gaatjes in de aubergines en leg de aubergines dan 40 minuten in de oven. Laat ze daarna 15 minuten afkoelen in een afgedekte kom.
  • Maak ondertussen de marinade: meng de hoisin, fijngesneden knoflook, sojasaus en rijstazijn in een kommetje.
  • Snijd de topjes dan van de aubergines en trek het vel er vanaf zodat je alleen de zachte binnenkant overhoudt. Trek deze met twee vorken uit elkaar zodat je mooie, dikke repen krijgt van ongeveer een halve centimeter dik.
  • Meng de ‘pulled aubergine’ met de marinade en spreid het uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 40 minuten in de oven, schep tussendoor een keertje om.
  • Snijd de kool in kleine, dunne reepjes en rasp de wortel. Meng met e sojakwark en plantaardige mayonaise en breng op smaak met wat limoensap en zout.
  • Bereid de bao buns volgens de instructies op de verpakking. Tip: doe je ze in de magnetron? Omhul ze dan in wat bakpapier, dan drogen ze niet uit.
  • Serveer met toppings naar keuze!