Gezonde aardbeien brownies

20 minuten (+ 40 minuten oventijd)
Vegetarisch
Glutenvrij
Lactosevrije optie
Direct naar recept

De allerlekkerste smeuïge brownies ooit! Deze gezonde brownies maak je o.a. met havermout, amandelmeel en banaan. Je kunt ze als ontbijt eten, gezond dessert of lekker tussendoortje. Tip: serveer er wat verse aardbeien bij! Als ontbijt met een beetje yoghurt of als toetje met een bolletje ijs 🤤

ingrediënten

9 porties
  • 100 g havermeel (tip: zelf havermout fijnmalen)
  • 50 g amandelmeel
  • 10 g bakpoeder
  • 2 eieren
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 banaan
  • 60 g chocolate chips (of grof gehakte chocolade)
  • 200 g aardbeien
  • 20 g cacao
  • 20-60 g honing, kristalsuiker of maple syrup (of een suikervervanger)
Voor de lactosevrije optie: gebruik vegan chocola & lactosevrije cacao.

RECEPT

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng alle natte ingrediënten in een kom (eieren, geprakte banaan, amandelmelk) en voeg beetje bij beetje alle droge ingrediënten toe (havermeel, amandelmeel, bakpoeder, cacao, suiker/honing). Gebruik zoveel suiker als je wil, als je van zoet houdt, gebruik dan minimaal 40 gram.
  3. Snijd 150 g aardbeien in kleine blokjes en 50 g aardbeien in plakjes. Meng de blokjes aardbeien en 50 g chocola door het beslag.
  4. Vet een vierkante bakvorm* in of bekleed de vorm met bakpapier. Schenk het beslag erin en verdeel het goed over de vorm. Verdeel de plakjes aardbeien en resterende chocolade over de bovenkant.
  5. Bak de brownie 40 minuten in de oven.

*Ik gebruik een ovenschaal van ongeveer 20 x 20 cm. Heb je alleen een grote bakvorm of ovenschaal? Verdubbel dan het recept en verleng de baktijd met 5-10 minuten.