Vegan rendang

20 minuten (+ 1 uur stoven)
Vegan
Lactosevrij
Glutenvrij
Direct naar recept

Een nieuwe variant op vegan rendang: de Beyond rendang! Normaal gesproken maak ik ‘m met jackfruit, maar deze variant is ook fantastisch. De Beyond Burger zorgt voor een super vlezige structuur, waardoor je meer een bite in het gerecht hebt dan wanneer je het met jackfruit maakt. Een must try!

ingrediënten

4 personen

Vegan rendang

  • 4 Beyond Meat Burgers
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 g sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 20 g gember
  • 2 stengels citroengras
  • 50 g cashewnoten
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  •  tl korianderzaad
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl laos
  • ½ tl kruidnagel
  • ½ tl chilivlokken
  • 2 el olijf-, avocado- of kokosolie
  • 1 eetlepel ketjap manis

Kokosrijst

  • 300 g rijst
  • flinke scheut kokosmelk

Sambalboontjes

  • 500 gram sperziebonen
  • 1 el sambal

RECEPT

Vegan rendang

  1. Hak de sjalotten, knoflook, peper, gember en citroengras grof.
  2. Doe alle ingrediënten behalve de burgers en kokosmelk in een keukenmachine. Voeg een scheutje water toe en mix het dan tot een dikke currypasta.
  3. Snijd de burgers ieder in 8 stukken. Verhit een grote pan en bak de burgers hier een paar minuten in aan. Zonder olie!
  4. Als ze rondom zijn gebakken, voeg je de currypasta toe en bak je die 2 minuten mee. Leg een knoopje in de buitenste lagen van het citroengras (zo komen de smaken goed vrij). Voeg de kokosmelk en citroengras toe aan de pan.
  5. Laat de pan met deksel minimaal een uur stoven op laag vuur. Blijf regelmatig roeren.

Kokosrijst

  1. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Bak de rijst kort op met een scheutje kokosmelk en wat zout.

Sambalboontjes

  1. Dop en halveer de boontjes. Kook ze 5 minuten in ruim water met een beetje zout.
  2. Bak de boontjes in een koekenpan met een grote eetlepel sambal.