Paprika feta hapjes
15 minuten (+ 50 minuten baktijd)
Vegetarisch
Paprika feta hapjes 🌞 Deze heerlijke hapjes lijken een beetje op quiche, maar dan zonder bodem!
Ze zijn super makkelijk te maken en bevatten lekker veel groenten en eiwitten. Leuk voor bij de borrel, maar ook top als avondeten (of lunch) met een lekkere salade.
ingrediënten
16 stukjes (of voor 4 personen lunch of diner)
- 8 eieren
- 200 g bloem
- 10 g bakpoeder
- 350 g puntpaprika (±3 puntpaprika’s)
- 190 g paprika uit pot, gemixt
- 30 g verse dille
- 1,5 el gedroogde munt
- 200-300 g feta
- handje pijnboompitten
- handje geraspte Parmezaan of jonge kaas
Variatie tip: ook heel lekker met geitenkaas i.p.v. feta!
RECEPT
- Verwarm de oven voor op 180ºC hetelucht.
- Laat de paprika uit pot goed uitlekken en mix fijn met een staafmixer.
- Snijd de verse puntpaprika’s in dunne reepjes en hak de verse dille grof.
- Kluts de eieren. Voeg hier de bloem, bakpoeder, gedroogde munt en een flinke snuf zout aan toe en mix goed. Schep hier de paprika, verse dille en verkruimelde feta doorheen.
- Schenk alles in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas en pijnboompitten.
- Bak in 50 minuten goudbruin in de oven.