Spinazie-feta hapjes
10 minuten (+ 50 minuten oventijd)
Vegetarisch
Lactosevrije optie
Spinazie-feta hapjes 🌞 Ik ben gek op dit soort recepten: gezond, super makkelijk en zooooo lekker! En veelzijdig: het is heel leuk om het in kleine blokjes te serveren bij de borrel, ook heerlijk als lunch of als avondeten met een lekkere salade erbij.
Dit recept is voor 4 personen als lunch of diner (+ salade) of voor 16-25 borrelhapjes.
ingrediënten
4 (lunch) of 16-25 (borrel)
- 300 g spinazie
- 125 g bloem
- 75 g kikkererwtenmeel (of extra bloem)
- 10 g bakpoeder
- 8 eieren
- 120 ml (plantaardige) melk
- 15 g verse dille
- 20 g verse peterselie
- 200-300 g feta
- flinke snuf nootmuskaat
- handje walnoten
- handje geraspte kaas
Lactosevrije optie: gebruik plantaardige melk, vegan feta en vegan geraspte kaas.
RECEPT
- Verwarm de oven voor op 180ºC hetelucht.
- Kluts de eieren met de melk.
- Hak de spinazie en verse kruiden grof en doe alles in een grote kom. Voeg hier het ei mengsel, kikkererwtenmeel, bloem, bakpoeder, nootmuskaat en een flinke snuf zout aan toe. Meng goed. Brokkel tot slot de feta hier overheen en meng er goed doorheen.
- Schenk alles in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas en stukjes walnoot.
- Bak in 50 minuten goudbruin in de oven.