Perzik & pistache overnight oats

10 minuten
Vegetarisch
Glutenvrij
Vegan optie
Lactosevrije optie
Direct naar recept

Overnight oats zijn mijn go-to ontbijtje wanneer ik geen tijd heb om thuis te ontbijten, maar het mee wil nemen voor onderweg. Een lekker, gezond en super voedzaam havermout ontbijt!

Je vindt een hele hoop lekkere overnight oats variaties op mijn website, en dit is mijn favoriete zomer ontbijtje. Heerlijk fris met de zoete perzik! Check ook zeker even de andere overnight oats recepten als je lekker wil variëren.

Dit recept kun je al voor een paar dagen vooruit maken zodat je ontbijtje de rest van de week al lekker klaar staat. Ik maak ze in oude jampotjes, maar je kunt ook jampotjes kopen. Bewaar de oats tot zo’n 3 à 4 dagen in de koelkast. Ook lekker om in ieder bakje ander fruit te doen, zodat je elke dag een ander smaakje hebt! En extra tip: je kunt de recepten natuurlijk nóg gezonder maken door de chocola weg te laten. Nog steeds erg lekker!

ingrediënten

1 persoon
  • 2 el havermout
  • ⁠1 el chiazaad
  • ⁠1 el Upfront vegan eiwitpoeder (10% korting met code MANON10)
  • 3-4 el kwark
  • scheut plantaardige melk
  • ⁠1 perzik
  • ⁠pistachenootjes
  • chocola naar keuze (optioneel)
Wil je het recept vegan en lactosevrij maken, gebruik dan plantaardige kwark of yoghurt.

RECEPT

  1. Meng de havermout, chiazaad, eiwitpoeder, kwark en amandelmelk in een potje of schaaltje.
  2. Snijd de perzik in blokjes en meng een deel hiervan door de oats, en schep de rest bovenop.
  3. Smelt een beetje chocola en druppel dit over de bovenkant. Leg wat gehakte pistachenootjes op de gesmolten chocola en zet de oats minimaal 1 uurtje in de koelkast.