Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, Lunch, Shared dining, Snack
Porties 2personen
Ingrediënten
5volkoren of groente tortillas
1zakjeJohn West Vegan Tonijn met Tomaat en Basilicum
1avocado
1tomaat
50gramzwarte bonen(uitgelekt en afgespoeld)
50grammais(uitgelekt en afgespoeld)
100gramsojakwarkzonder toegevoegde suikers
1limoen
½theelepelgerookt paprikapoeder
Snufchilipoeder
Verse koriander
Vegan kaas(optioneel)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de tortillas in driehoekjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, grof zeezout en een snuf chilipoeder. Zet 10 minuten in de oven en laat daarna afkoelen. Doe dit in 2 rondes als alles niet in één keer op de bakplaat past! (Eventueel kun je wat kaas op de tortillachips strooien als ze nog warm zijn!)
Prak de avocado en meng met het gerookte paprikapoeder, een flinke snuf zout en een beetje limoensap.
Snijd de tomaat in kleine blokjes en meng met de mais en zwarte bonen.
Maak tot slot een vegan crème fraiche door de sojakwark te mengen met een snuf zout en een beetje limoensap.
Serveer de tortillachips op een grote schaal met de vegan tonijn, guacamole, groenten en ‘crème fraiche’!