Ga terug

Vegan tuna loaded nachos

Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, Lunch, Shared dining, Snack
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 5 volkoren of groente tortillas
  • 1 zakje John West Vegan Tonijn met Tomaat en Basilicum
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 50 gram zwarte bonen (uitgelekt en afgespoeld)
  • 50 gram mais (uitgelekt en afgespoeld)
  • 100 gram sojakwark zonder toegevoegde suikers
  • 1 limoen
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • Snuf chilipoeder
  • Verse koriander
  • Vegan kaas (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de tortillas in driehoekjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, grof zeezout en een snuf chilipoeder. Zet 10 minuten in de oven en laat daarna afkoelen. Doe dit in 2 rondes als alles niet in één keer op de bakplaat past! (Eventueel kun je wat kaas op de tortillachips strooien als ze nog warm zijn!)
  • Prak de avocado en meng met het gerookte paprikapoeder, een flinke snuf zout en een beetje limoensap.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes en meng met de mais en zwarte bonen.
  • Maak tot slot een vegan crème fraiche door de sojakwark te mengen met een snuf zout en een beetje limoensap.
  • Serveer de tortillachips op een grote schaal met de vegan tonijn, guacamole, groenten en ‘crème fraiche’!