Vegan tuna loaded nachos

4.7K

VEGAN • LACTOSEVRIJ

Dit leuke borrelreceptje heb ik gemaakt in samenwerking met John West ter introductie van hun nieuwe Vegan Tonijn range. Zoals je weet geef ik altijd mijn eerlijke mening en ik was zeer verrast door de smaak en structuur van de vegan tonijn. Wat mij betreft een goed plantaardig alternatief voor tonijn! 

De John West Vegan tonijn is verkrijgbaar in twee varianten:  Vegan Tonijn met een Vleugje Olie en Vegan tonijn met Tomaat en Basilicum. De laatste heb ik in dit recept gebruikt. In deze variant zitten ook echt kleine stukjes tomaat en basilicum, erg lekker! Het zijn handige stazakken en je kunt de vegan tonijn zowel warm als koud gebruiken. De vegan tonijn is al heel goed op smaak dus je hebt er weinig werk aan. Ideaal!

Om dit borrelrecept nóg lekkerder te maken, gebruik je geen kant-en-klare nachos maar maak je je eigen tortillachips. Dat is leuk om te doen, makkelijk, snel klaar én heel lekker! Alleen maar winnen dus 🤩 

Vergeet het recept niet op te slaan voor je volgende borrel 😃 En wil je meer inspiratie met vegan tonijn? Check mijn Instagram voor een heerlijk recept voor gevulde courgettes 💚

#vegan #loadednachos #johnwest #vegantonijn

Vegan tuna loaded nachos

Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, Lunch, Shared dining, Snack
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 5 volkoren of groente tortillas
  • 1 zakje John West Vegan Tonijn met Tomaat en Basilicum
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 50 gram zwarte bonen (uitgelekt en afgespoeld)
  • 50 gram mais (uitgelekt en afgespoeld)
  • 100 gram sojakwark zonder toegevoegde suikers
  • 1 limoen
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • Snuf chilipoeder
  • Verse koriander
  • Vegan kaas (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de tortillas in driehoekjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, grof zeezout en een snuf chilipoeder. Zet 10 minuten in de oven en laat daarna afkoelen. Doe dit in 2 rondes als alles niet in één keer op de bakplaat past! (Eventueel kun je wat kaas op de tortillachips strooien als ze nog warm zijn!)
  • Prak de avocado en meng met het gerookte paprikapoeder, een flinke snuf zout en een beetje limoensap.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes en meng met de mais en zwarte bonen.
  • Maak tot slot een vegan crème fraiche door de sojakwark te mengen met een snuf zout en een beetje limoensap.
  • Serveer de tortillachips op een grote schaal met de vegan tonijn, guacamole, groenten en ‘crème fraiche’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close