Juicy Italian burger

802

VEGETARISCH • MAKKELIJK & SNEL

Deze maandag beginnen we met een lekker vega recept. Beyond Meat heeft sinds kort ook vegetarisch gehakt en vroeg me of ik het wilde proeven + mijn ultieme burgerrecept wilde maken. Daar zeg ik geen nee tegen 🤤

Er liggen steeds meer vleesvervangers in de supermarkt en dat vind ik zelf echt heel relaxed! Ik eet 90% van de tijd vega(n) en vind het lekker en makkelijk om ze te gebruiken in mijn gerechten. Maar de voedingswaarden, smaak en structuur vind ik wel super belangrijk. Er zijn een hoop geweldige vegaproducten, maar ook genoeg waarvan je je afvraagt wie dit in hemelsnaam heeft durven produceren 🥲

Anyway, met dit vega gehakt maak je heel makkelijk een lekker sappig burgertje. Hij is wel wat vettig, maar daardoor lijkt hij wel op een echte burger. Ik proef oprecht het verschil niet 👏🏻 Dikke tip om eens te proberen! Hierbij mijn versie van de Beyond Mince Smash Burger met een Italiaanse twist 🇮🇹

Juicy Italian burger

Totale tijd 25 minuten
Gang Diner
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 300 gram Beyond Mince van Beyond Meat
  • 2 burgerbroodjes naar keuze
  • 2 eetlepels Bertolli pesto alle verdure of andere pesto
  • 1 bol mozzarella light
  • 100 gram Royal geroosterde paprika (op azijn)
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • Romaine sla
  • 2 eetlepels pijnboompitjes

Instructies
 

  • Doe het Beyond Mince gehakt en de Italiaanse kruiden in een grote kom en kneed het door elkaar. Maak er daarna 4 balletjes van.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur. Gebruik geen olie! Doe de balletjes in de pan en leg een klein stukje bakpapier op het eerste balletje. Plet ‘m met een spatel tot een mooi dun burgertje. Herhaal dit bij de andere drie. Keer de burgers om zodra ze goudbruin zijn aan de onderkant.
  • Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakjes en de paprika in grove stukken. Rooster de pijnboompitjes.
  • Keer de burgers nog een keer om. Beleg ze met mozzarella, zet de pan op laag vuur en laat de kaas nog even smelten.
  • Snijd de burgerbroodjes doormidden. Rooster ze even kort als je dat lekker vindt. Smeer ze daarna in met een dikke lepel pesto en beleg ze met de sla, paprika, burgers en wat pijnboompitjes on top. Eet smakelijk!
Trefwoord Avondeten, Beyond Meat, Burger, Burgers, Diner, Hoofdgerecht, lunch, Makkelijk, Plantaardig, Vega, Vegetarisch, Vleesvervanger

📸 Recept bewaren? Opslaan op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close