Mexicaanse vega burritos

3.2K

VEGETARISCH • VEGAN + LACTOSEVRIJE OPTIE

Als ik burritos eet, dan eet ik ze het liefste zo. Met 100 schaaltjes op tafel die allemaal gevuld zijn met lekkere toppings en sausjes. The dream. Dit is echt een meeeeega lekker gerecht, het is iets meer werk (±30-45 minuten) maar dan heb je ook wat! 😍

Mexicaanse vega burritos

Vegan optie: gebruik vegan kaas en vegan gehakt
Lactosevrije optie: gebruik vegan kaas
Totale tijd 40 minuten
Gang Diner
Keuken Mexicaans
Porties 3 personen

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Hakmolen of staafmixer (optioneel)

Ingrediënten
  

Burritos

  • 1 rawit pepertje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels Mexicaanse kruiden (ik gebruik die van Euroma)
  • 200 gram vega(n) gehakt
  • 200 gram tomatenpassata
  • 6 tomaten
  • 1 aubergine
  • 2 puntpaprika's
  • 1 groot blik kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld (uitlekgewicht 250 gram)
  • 1 klein blik mais, uitgelekt (uitlekgewicht 140 gram)
  • 6 tortilla's of groentewraps (ik gebruik tortillas van Mama Lupe's, dat zijn koolhydraatarme wraps)
  • 90 gram geraspte kaas 30+
  • Jalapeño pepers (optioneel)

Pico de gallo

  • 1 rode ui
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • Een handje verse koriander

Guacamole

  • 1 avocado
  • 100 gram sojakwark ongezoet of griekse yoghurt
  • Snuf chilipoeder
  • Snuf zout

Gezonde crème fraiche

  • 200 gram sojakwark ongezoet of griekse yoghurt
  • Sap van een halve limoen
  • Snuf zout

Instructies
 

  • Snijd de tomaten en aubergine in blokjes en de puntpaprika in reepjes.
  • Hak de rawit peper en knoflook fijn en fruit ze aan in een pan. Voeg dan de tomatenpuree en kruiden toe en bak een minuutje mee. Voeg dan het vega gehakt, de passata, alle groenten, kidneybonen en mais toe. Laat alles 20-30 minuutjes pruttelen op laag vuur.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe alle ingrediënten voor de pico de gallo in een hakmolen en pulseer deze een paar keer snel achter elkaar totdat alles in grove stukjes gehakt is. Zelf fijnsnijden kan ook! Zet het daarna apart in een schaaltje.
  • Doe dan alle ingrediënten voor de guacamole in de hakmolen (of gebruik een staafmixer) en mix tot je een mooie gladde avocadocrème hebt. Je kunt het ook prakken met een vork!
  • Mix de sojakwark, citroen en snuf zout in een schaaltje.
  • Doe de tortilla’s in een grote ovenschaal, verdeel de vulling over alle tortilla’s en vouw ze dicht. Strooi de geraspte kaas eroverheen en laat de burrito's zo’n 10-15 minuten gratineren in de oven.
  • Serveer met alle bijgerechtjes, verse koriander en eventueel jalapeño pepers 🤤
Trefwoord Avocado, Avondeten, Burrito, Burritos, Chili, Diner, Gehakt, geitenkaas, Guacamole, Hoofdgerecht, Jalapeno, Lactosevrij, Limoen, Mais, Mexicaans, Sojabonen, Vega, Vegan, Vegetarisch, Wraps

📸 Recept bewaren? Opslaan op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close