Romig choco & rood fruit havermoutje

1.2K

GLUTENVRIJ • LACTOSEVRIJE + VEGAN OPTIE

Yesss daar is weer een lekker ontbijt receptje! En you know me: ik verstop graag wat veggies in m’n ontbijt. Zo heb je gewoon die 200 gram groenten al binnen terwijl je dag pas net is begonnen.

Dit warme ontbijtje is lekker romig en de combi van rood fruit & chocola is altijd goud 🌟 Perfect om deze koude dagen mee te beginnen. En heel snel klaar ook: binnen 10 minuutjes kun je aanvallen!

Romig choco & rood fruit havermoutje

Vegan & lactosevrije optie: gebruik vanille sojakwark & vegan/lactosevrije hagelslag
Totale tijd 10 minuten
Gang Brunch, Ontbijt
Porties 1 persoon

Equipment

  • Klein pannetje

Ingrediënten
  

  • 25 gram havermout
  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 2 eetlepels Steviala kristal sweet vanille of honing/kristalsuiker
  • 150 milliliter amandelmelk ongezoet
  • 30 gram diepvries bosbessen
  • 50 gram skyr gezouten karamel of vanille sojakwark
  • 1 eetlepel chocopasta (ik gebruik Oh' Choc! van Steviala, die bevat veel minder suiker)
  • Een paar aardbeitjes
  • Strooifeest chocola, vlokken of hagelslag als feestelijke topping

Instructies
 

  • Verhit de havermout, bloemkoolrijst, zoetstof en amandelmelk in een pannetje en laat dit een paar minuutjes pruttelen.
  • Voeg de diepvries bosbessen toe, roer nog even door en doe alles dan in een kommetje.
  • Doe er 2-3 eetlepels karamel- of vanillekwark op.
  • Doe er een beetje chocopasta overheen en wat toppings naar keuze. Ik ging voor wat verse aardbeien, frambozen en choco strooifeest!
Trefwoord aardbei, aardbeien, baked oats, blauwe bessen, Bloemkool, bloemkoolrijst, boordevol groenten, bosbes, caramel, choco, chocolade, chocopasta, gezond ontbijt, havermout, havermoutje, havermoutontbijt, karamel, Koolhydraatarm, skyr, steviala, Veggies for breakfast, verstopte groenten, zoetstof

📸 Recept bewaren? Opslaan op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close