Bao buns met hoisin pulled aubergine

826

Deze bao buns met aubergine zijn bízar lekker 🙏🏼

Tip: de aubergine slinkt heel erg, dus maak vooral lekker veel! Dan heb je nog wat restjes voor de dag erna op een pita of wrap 🧡 Verdubbel dan de hoeveelheid aubergine, hoisin, knoflook, sojasaus & rijstazijn.

Bao buns met hoisin pulled aubergine

Tip: verdubbel het recept als je extra veel pulled aubergine wil! Het slinkt heel erg.
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Borrelhapje, Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Porties 5 stuks

Ingrediënten
  

  • 2 grote aubergines
  • 5 bao buns
  • 4 theelepels hoisin
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 120 gram rode of witte kool (of een combinatie)
  • 50 gram wortel
  • 50 gram sojakwark ongezoet
  • 30 gram (plantaardige) mayonaise
  • 1 limoen

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 graden. Prik met een vork gaatjes in de aubergines en leg de aubergines dan 40 minuten in de oven. Laat ze daarna 15 minuten afkoelen in een afgedekte kom.
  • Maak ondertussen de marinade: meng de hoisin, fijngesneden knoflook, sojasaus en rijstazijn in een kommetje.
  • Snijd de topjes dan van de aubergines en trek het vel er vanaf zodat je alleen de zachte binnenkant overhoudt. Trek deze met twee vorken uit elkaar zodat je mooie, dikke repen krijgt van ongeveer een halve centimeter dik.
  • Meng de ‘pulled aubergine’ met de marinade en spreid het uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 40 minuten in de oven, schep tussendoor een keertje om.
  • Snijd de kool in kleine, dunne reepjes en rasp de wortel. Meng met e sojakwark en plantaardige mayonaise en breng op smaak met wat limoensap en zout.
  • Bereid de bao buns volgens de instructies op de verpakking. Tip: doe je ze in de magnetron? Omhul ze dan in wat bakpapier, dan drogen ze niet uit.
  • Serveer met toppings naar keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close