Herfstige risotto met pompoen & geitenkaas

1.5K

Ik heb het ultieme herfst recept voor je! Een smeuïge pompoenrisotto met geitenkaas, geroosterde paddestoelen en knapperige salie 🌿

Dit recept maak ik in samenwerking met Blokker in hun prachtige Home Of Treasures braadpan ✨ De hele collectie is overigens fan-tas-tisch en ook super betaalbaar, dus neem zéker even een kijkje!

Ik heb ook een video gemaakt van het recept, die kun je hier bekijken 🎬

Herfstige pompoen risotto met geitenkaas, geroosterde paddestoelen & knapperige salie

Dit recept is glutenvrij!
Wil je het recept helemaal plantaardig maken? Vervang de geitenkaas dan met vegan feta en gebruik vegan parmezaan 🌱
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui
  • 6 tenen knoflook
  • 300 gram risotto rijst
  • Scheut witte wijn (optioneel)
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 pompoen (kabocha-, hokkaido- of kleine flespompoen)
  • 150 gram oesterzwammen
  • 200 gram kastanjechampignons
  • Bosje verse salie
  • Parmezaanse kaas, zoveel je wil (evt vegan)
  • Snuf chilivlokken
  • 100 tot 150 gram geitenkaas (of vegan feta)
  • Handje gerookte amandelen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten. Snijd één helft in kleine blokjes. Leg de blokjes op een bakplaat en meng met een flinke scheut olijfolie, 2 geperste tenen knoflook, veel salie (hele blaadjes), zout en peper. Zorg dat de salie een beetje bovenop ligt. Zet de andere helft van de pompoen met de snijkant naar beneden ernaast op de bakplaat. Zet 45 minuten in de oven.
  • Scheur de oesterzwammen in repen en snijd de kastanjechampignons in plakken. Meng met olijfolie, 2 geperste tenen knoflook, zout en peper. Zet gedurende de laatste 20 minuten van de baktijd in de oven, naast de blokjes pompoen.
  • Snipper de rode ui en fruit aan met een scheut olijfolie in een grote pan. Voeg na 5 minuten 2 geperste tenen knoflook en de risottorijst toe. Bak dit een minuut en voeg dan een flinke scheut witte wijn toe. (Dit is optioneel, gebruik je liever geen witte wijn, dan kun je alvast groentebouillon toevoegen.) Laat de rijst dit rustig opnemen en voeg dan steeds een beetje groentebouillon toe. Zodra de bouillon is opgenomen door de rijst, voeg je weer wat toe. Blijf goed roeren en proef tussendoor of de risotto gaar is. Dit duurt zo’n 20 minuten.
  • Als de 45 minuten zijn verstreken, haal je de halve pompoen uit de oven. De rest van de groenten kunnen in de oven blijven, zo blijven ze warm (maar zet de oven wel uit). Haal met een lepel het vruchtvlees uit de pompoen. De schil kun je weggooien. Druk het vruchtvlees plat met een lepel of zet kort je staafmixer erin. Zo heb je je eigen pompoenpuree!
  • Zodra de risotto gaar is, voeg je 4 flinke lepels pompoenpuree, 50 g geitenkaas, parmezaanse kaas en chilivlokken toe (zoveel je wil). Proef, en breng evt. nog extra op smaak met zout en chilivlokken. Serveer de risotto met de geroosterde groenten, salie, geitenkaas & wat gerookte amandelen!
  • Tip! Met de overige pompoenpuree kun je nog heel veel ander lekkers maken. Bijvoorbeeld een pumpkin spice latte of deze filodeeghapjes met halloumi, pompoen & rozemarijn!
Trefwoord Avondeten, champignons, geitenkaas, gerookte amandelen, Glutenvrij, Herfst, Hoofdgerecht, kerst, kerstinspiratie, kerstrecept, Lactosevrij, oesterzwammen, paddestoelen, parmezaan, Plantaardig, Pompoen, pompoenpuree, risotto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close