GLUTENVRIJ • KOOLHYDRAATARM • LACTOSEVRIJE OPTIE
Dit is alles wat je wil en méér! Een heerlijk, smeuïg havermout ontbijtje met een witte chocolade cheesecake verrassing van binnen 😍 Perfect voor een uitgebreide brunch in het weekend of wanneer je jezelf gewoon lekker wil verwennen doordeweeks.
White chocolate cheesecake oats
Lactosevrije optie: gebruik lactosevrije witte chocola
Equipment
- Eenpersoons ovenschaaltje
- Oven
Ingrediënten
- 35 gram havermout
- 10 gram eiwitpoeder vanille/naturel of 10 gram extra havermout
- 50 gram courgette
- 30 gram appelmoes zonder suiker
- 30 gram zuivelspread light
- 40 gram sojakwark ongezoet
- 50 gram diepvries bosbessen (ik gebruik de diepvries biologische wilde bosbessen van AH, die zijn super lekker!)
- 2 (diepvries) aardbeien
- Blokje witte chocola
- 2 eetlepels Steviala Frost of poedersuiker
- 1 theelepel vanille extract
- Snuf bakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de havermout in de keukenmachine (blender of staafmixer werkt ook) en maal het fijn.
- Rasp de courgette. Voeg de courgette, appelmoes, eiwitpoeder, 25 gram bosbessen, 1 aardbei, 1 eetlepel steviala frost, een paar cheesecake sweet drops (of vanille extract) en een snuf bakpoeder toe aan de keukenmachine. Mix alles in 2-3 minuutjes tot een luchtig beslag.
- Snijd het stukje witte chocola in kleine stukjes.
- Maak nu de cheesecake vulling: doe de sojakwark, zuivelspread, Steviala Frost (of poedersuiker) en de helft van de chocola in een schaaltje en meng dit goed met elkaar.
- Doe de helft van het beslag in een ingevet éénpersoons ovenschaaltje. Schenk vervolgens de cheesecake vulling in het midden en doe de rest van het beslag er weer bovenop. Versier ‘m met wat plakjes aardbei en de rest van de bosbessen.
- Zet 20 minuutjes in de oven en serveer met de rest van de witte chocola. Geniet ervan!
Notities
Voedingswaarden: 310 kcal • 36g khd • 21g eiwit • 8g vet • 6g vezels
📸 Recept bewaren? Opslaan op Instagram!