GLUTENVRIJ • VEGAN + LACTOSEVRIJE OPTIE
Pancakes for breakfast is altijd een goed idee. Deze liggen binnen 10 minuutjes op je bordje, klaar om opgepeuzeld te worden 🤤 Ze smaken naar appeltaartjes of appelbeignets én zijn helemaal verantwoord, dus comfort food zonder schuldgevoel. Veel beter wordt het niet!

Appeltaart pannenkoekjes
Equipment
- Koekenpan
- Mixer
- Appelboor (optioneel)
Ingrediënten
- 1 ei
- 30 gram volkoren boekweitmeel of havermeel, speltmeel, bloem
- 30 gram magere kwark
- 60 gram optimel kwark appel-kaneel
- Snuf bakpoeder
- Snuf zout
- Snuf kaneel
- 1 eetlepel Steviala sweet & gold of honing, agave siroop, stroop
Instructies
- Doe het ei, boekweitmeel, twee soorten kwark, bakpoeder en een flinke snuf kaneel in een kom en mix alles goed door elkaar. Hou je van zoet, voeg dan ook een beetje Steviala Sweet & Gold toe.
- Schil een appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appel in ringen. Heb je geen appelboor? Snijd de appel dan in plakjes, werkt ook prima!
- Tijd om ze te bakken! Schenk nu een klein beetje van het beslag in de pan. Je kunt er 4 kleine pannenkoekjes mee maken. Leg dan op ieder pannenkoekje een schijfje (of een paar plakjes) appel.
- Wacht rustig tot de onderkant gaar is en keer ze dan om. Serveer ze daarna (met de appel-kant naar boven) en maak af met wat toppings naar keuze! Ik deed er nog wat extra appel-kaneelkwark, Steviala sweet & gold en muesli op. Eet smakelijk!
Notities
Voedingswaarden zonder toppings: 267 kcal • 37g khd • 14g eiwit • 6g vet • 4g vezels