Van lekker eten geniet ik het meest als ik het kan delen met vrienden en familie 🧡 Ik gebruik hier de lekkere Griekse feta van DODONI. Dit recept is perfect voor zo’n moment: zet het in een grote schaal op tafel om samen van te kunnen genieten 😍
Bekijk hier de video op Instagram! 🎬
Pistache crusted feta met gezonde groene parelcouscous
Voor 2-3 personen.
Ingrediënten
- 150 gram feta
- 140 gram parelcouscous
- 1 sjalot
- 1 kleine broccoli
- 1 courgette
- 180 gram diepvries tuinerwten of doperwten
- Verse munt (15-20 blaadjes)
- Verse peterselie (2-3 keer zoveel als de munt)
- 2 tenen knoflook
- 0.5 citroen
- 100 milliliter (soja light) kookroom
- 75 gram pistachenootjes
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- 40 gram Parmezaanse kaas
Instructies
- Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de stronk van de broccoli in hele kleine blokjes. Voeg tijdens de laatste 4-5 minuten van de kooktijd toe aan de parelcouscous zodat het tegelijk mee kan koken.
- Rooster de pistachenootjes in een hete koekenpan. Laat de doperwten ontdooien in een schaaltje.
- Maak de saus: mix met je blender/staafmixer de verse peterselie, munt, knoflook, sap van ½ citroen, kookroom, Parmezaan, 60 g doperwten, 30 g pistachenootjes, zout en peper tot een gladde saus.
- Snipper de sjalot en fruit aan in een grote pan met een beetje olie. Snijd de courgette in kleine blokjes en bak een paar minuten mee. Voeg dan de parelcouscous & broccoli, doperwten en de saus toe. Breng op smaak met zout & peper.6. Kluts in één schaaltje het ei, en meng in een ander schaaltje gehakte pistachenoten met paneermeel. Haal de feta eerst door het ei en dan door het pistache-paneermeel mengsel. Bak aan beide kanten krokant in een hete pan met een beetje olie.
- Serveer de parelcouscous met de pistache crusted feta, nog wat verse peterselie en parmezaanse kaas!