Pistache crusted feta met gezonde groene parelcouscous

580

Van lekker eten geniet ik het meest als ik het kan delen met vrienden en familie 🧡 Ik gebruik hier de lekkere Griekse feta van DODONI. Dit recept is perfect voor zo’n moment: zet het in een grote schaal op tafel om samen van te kunnen genieten 😍

Bekijk hier de video op Instagram! 🎬

Pistache crusted feta met gezonde groene parelcouscous

Voor 2-3 personen.
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram feta
  • 140 gram parelcouscous
  • 1 sjalot
  • 1 kleine broccoli
  • 1 courgette
  • 180 gram diepvries tuinerwten of doperwten
  • Verse munt (15-20 blaadjes)
  • Verse peterselie (2-3 keer zoveel als de munt)
  • 2 tenen knoflook
  • 0.5 citroen
  • 100 milliliter (soja light) kookroom
  • 75 gram pistachenootjes
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 40 gram Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de stronk van de broccoli in hele kleine blokjes. Voeg tijdens de laatste 4-5 minuten van de kooktijd toe aan de parelcouscous zodat het tegelijk mee kan koken.
  • Rooster de pistachenootjes in een hete koekenpan. Laat de doperwten ontdooien in een schaaltje.
  • Maak de saus: mix met je blender/staafmixer de verse peterselie, munt, knoflook, sap van ½ citroen, kookroom, Parmezaan, 60 g doperwten, 30 g pistachenootjes, zout en peper tot een gladde saus.
  • Snipper de sjalot en fruit aan in een grote pan met een beetje olie. Snijd de courgette in kleine blokjes en bak een paar minuten mee. Voeg dan de parelcouscous & broccoli, doperwten en de saus toe. Breng op smaak met zout & peper.6. Kluts in één schaaltje het ei, en meng in een ander schaaltje gehakte pistachenoten met paneermeel. Haal de feta eerst door het ei en dan door het pistache-paneermeel mengsel. Bak aan beide kanten krokant in een hete pan met een beetje olie.
  • Serveer de parelcouscous met de pistache crusted feta, nog wat verse peterselie en parmezaanse kaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close