Pistache tiramisu

841

Dit is één van de meest opgeslagen recepten, en je snapt wel waarom 😍 Het is super makkelijk te maken en ziet er fantastisch uit! ✨

Pistache tiramisu

Totale tijd 35 minuten
Gang Dessert
Porties 8 tot 10 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram slagroom
  • 1 pak lange vingers
  • 4 eieren
  • 90 gram kristalsuiker
  • 150 tot 200 milliliter espresso of sterke koffie
  • Scheutje koffielikeur
  • 2 eetlepels pistachepasta
  • Handje pistachenoten (gepeld)
  • 40 gram pure chocola
  • Gedroogde rozenblaadjes (of andere eetbare bloemen) ter decoratie

Instructies
 

  • Zet 150-200 ml espresso (of sterke koffie) en laat dit afkoelen.
  • Scheid de eieren: doe in de ene kom 4 eidooiers en in een andere kom 3 eiwitten (het 4e eiwit heb je niet nodig, deze kun je evt bewaren voor een omelet o.i.d.). Voeg een snuf zout toe aan de eiwitten en klopt ze tot zachte pieken. Voeg tijdens het kloppen 30 g kristalsuiker toe.
  • Klop dan de eidooiers met de rest van de suiker zo’n 4-5 minuten op middelhoge stand.
  • Klop de slagroom tot hele zachte pieken in een aparte kom (klop hem niet helemaal stijf!). Voeg dan de mascarpone, slagroom en de pistachepasta toe aan de eidooiers en klop dit nog even door zodat alles mooi is gemengd.
  • Schep de eiwitten hier voorzichtig doorheen. Doe dit in drie delen en doe het heel rustig zodat er genoeg lucht in het mengsel blijft zitten.
  • Voeg een scheut koffielikeur aan de koffie toe (optioneel) en neem een grote ovenschaal om de tiramisu in te maken. Wentel de lange vingers één voor één heel kort door de koffie en leg ze naast elkaar in de schaal. Schenk daar de helft van het pistache-mascarpone mengsel overheen. Herhaal deze twee stappen nog een keer.
  • Je kunt de tiramisu gelijk eten of even bewaren in de koelkast. Voor het serveren rasp je wat pure chocola over de bovenkant en versier je ‘m met wat gehakte pistachenoten en gedroogde rozenblaadjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close