2x super makkelijke vegan borrelsnacks

2.7K

VEGAN • LACTOSEVRIJ

Borrelen. Wie houdt er niet van? Lekker drankje, een tafel vol met snackies: ge-nie-ten 🤤

Veel makkelijker dan dit recept wordt het niet denk ik 🤣 Deze vegan kaas-bacon snackies heb je supersnel gemaakt. Totaal heb je 50 hapjes, maar je kunt de hoeveelheden natuurlijk ook halveren of één van de twee maken!

2x super makkelijke vegan borrelsnacks

Kaas-bacon stengels & gerookte kaas-bacon rolletjes met paprika
Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, Snack
Porties 50 hapjes

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

Kaas-bacon stengels

  • 4 plakjes hartige taartdeeg (diepvries)
  • 50 gram vegan bacon
  • 30 gram vegan parmezaanse kaas

Gerookte kaas-bacon rolletjes met paprika

  • 6 plakjes hartige taartdeeg (diepvries)
  • 100 gram vegan bacon
  • 60 gram vegan parmezaanse kaas
  • 2 geroosterde puntpaprika's
  • Snuf gerookt paprikapoeder

Instructies
 

Kaas-bacon stengels

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien.
  • Snijd de stukjes hartige taartdeeg ieder in 5 lange reepjes.
  • Snijd de bacon in hele dunne plakjes, iets dunner dan de reepjes hartige taartdeeg.
  • Leg nu een plakje bacon op ieder reepje hartige taartdeeg en druk het er met je vingers een beetje in.
  • Pak nu de plakjes aan beide uiteinden vast en draai ze tot een mooie spiraalvormige stengel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Spray ze nu in met een beetje bakspray (of niet vegan: smeer ze in met een geklutst eitje) en strooi overal wat vegan parmezaanse kaas overheen.
  • Bak ze ongeveer 10 minuutjes in de oven, tot ze mooi goudbruin zijn gebakken! Laat ze even afkoelen zodat ze lekker krokant worden.

Gerookte kaas-bacon rolletjes met paprika

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien.
  • Snijd de bacon in blokjes en de puntpaprika in reepjes.
  • Strooi over ieder plakje hartige taartdeeg een beetje bacon, puntpaprika, wat vegan parmezaanse kaas en een snuf gerookt paprikapoeder. Houd 1 centimeter aan alle randen vrij.
  • Rol de plakjes hartige taartdeeg op en snijd ze in 5 stukjes. Leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak ze 15 à 20 minuutjes in de oven, tot ze mooi goudbruin zijn gebakken!
Trefwoord bacon, bladerdeeg, borrelen, Borrelhapje, borrelhapjes, geitenkaas, hartige taartdeeg, Makkelijk, Plantaardig, snel, Vegan, veganistisch

📸 Opslaan op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close