VEGAN • GLUTENVRIJ • MAKKELIJK & SNEL
Ohhh ik ben zo gek op curry! Lekker spicy graag en extra koriander please 🪴 Ben jij team koriander of team gedsie-dat-smaakt-naar-zeep? 🧼
Deze curry is super makkelijk en staat binnen een kwartiertje op tafel. De broccolirijst kun je natuurlijk ook vervangen door gewone rijst 🍚

Groene curry met broccoli rijst & tempeh
Tip: je kunt de broccolirijst ook vervangen door gewone rijst of half-half doen!
Equipment
- Wok of hapjespan
- Koekenpan of airfryer
Ingrediënten
- 400 gram broccoli rijst of gewone rijst
- 1 courgette
- 2 puntpaprika's
- 1 rawit pepertje
- 2 bosuitjes
- 220 gram tempeh
- 240 milliliter kokosmelk light of 200ml gewone kokosmelk
- 1 eetlepel Euroma Thai Green Curry Spices
- 100 gram Koh Thai Green Curry Paste of andere groene currypasta
- Optioneel: verse koriander voor bij het serveren
Instructies
- Snipper de knoflook en 1 rawit pepertje. Hou je niet van spicy, doe dan een half pepertje of laat ‘m weg!
- Doe 80 gram Koh Thai Green Curry Paste en 1 theelepel Euroma Thai Green Curry Spices in een grote wok en bak het even aan. Doe hier de knoflook en peper bij.
- Snijd de puntpaprika’s en courgette en doe deze bij de wok. Bak even mee.
- Voeg de kokosmelk toe en laat dit een paar minuutjes zacht pruttelen zonder deksel zodat de curry wat indikt.
- Snijd de tempeh in blokjes en marineer met nog 20 gram currypasta. Bak de tempeh op hoog vuur in een koekenpan of een paar minuutjes in je airfryer, totdat ze goudbruin en een beetje krokant zijn.
- Voeg de broccolirijst toe en bak nog 2-3 minuutjes mee.
- Verdeel de curry over twee borden, strooi de tempeh eroverheen en voeg naar smaak wat gesneden bosui, rode pepertjes en verse koriander toe.
Notities
Voedingswaarden per persoon: 397 kcal • 30g khd • 31g eiwit • 15g vet • 11g vezels