Cannelloni met spinazie, ricotta en knoflook & kruiden kaas

2.5K

VEGETARISCH • GLUTENVRIJE OPTIE

Vandaag is Cheese Lovers Day! 🧀 Dit is nou echt mijn dag. En ik zal vast niet de enige zijn. Dus bij deze een receptje dat hier he-le-maal bij past!

Cannelloni vind ik zo’n mooie pastasoort 🥰 Vul ze met allemaal lekkers, gooi er wat kaas (correctie: veel kaas) overheen, de oven in & klaar! Lasagne, maar dan nog beter 🌟

Voor deze cannelloni heb ik de Herbs & Garlic kaas gebruikt van Henri Willig. Een heerlijke jonge kaas met kruiden en knoflook. Past perfect bij dit gerecht, en geeft ‘m gelijk extra veel smaak.

Cannelloni met ricotta, spinazie en knoflook & kruiden kaas

Dit recept is een hoofdgerecht voor 2-3 personen. Je kunt 'm ook als voorgerecht serveren, dan is dit genoeg voor 5-6 personen!
Glutenvrije optie: gebruik glutenvrije cannelloni of maak er een lasagne van met glutenvrije lasagnebladen. Maak dan verschillende laagjes: tomatensaus, lasagnebladen, spinazie, lasagnebladen, enz. tot alles op is. Eindigen met wat saus en Herbs & Garlic kaas bovenop!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Porties 3 personen

Equipment

  • Oven
  • Grote ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 4 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 600 gram spinazie
  • 200 gram ricotta
  • 200 gram hüttenkäse
  • 250 gram Henri Willig Herbs & Garlic kaas
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 150 gram cannelloni
  • 900 milliliter Mutti Polpa (of gezeefde tomaten)
  • Een paar takjes Italiaanse kruiden: rozemarijn, tijm en salie

Instructies
 

  • Snipper 2 sjalotten en bak deze glazig in een grote wok of hapjespan. Voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe, en laat het rustig slinken.
  • Als de spinazie is geslonken, voeg je de nootmuskaat en wat zout en peper toe. Meng nog even goed, en doe alles dan in een vergiet zodat het af kan koelen en uit kan lekken.
  • De lege pan ga je nu gebruiken voor de saus. Snipper de andere twee sjalotten en bak deze glazig in de pan. Voeg dan de geperste teentjes knoflook toe en bak deze nog twee minuutjes mee.
  • Hak de verse Italiaanse kruiden helemaal fijn.
  • Voeg de mutti polpa en Italiaanse kruiden toe aan de pan. Laat alles minimaal 10 minuutjes pruttelen op laag vuur.
  • Rasp de Henri Willig Herbs & Garlic kaas met een grove rasp.
  • De spinazie is nu wat afgekoeld. Knijp er met je handen zo veel mogelijk vocht uit en doe de spinazie in een grote kom. Voeg hier de ricotta, hüttenkäse en 2/3 van de Herbs & Garlic kaas aan toe. Meng goed.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Neem een grote ovenschaal en schenk de tomatensaus erin.
  • Vul één voor één de cannelloni met de spinazievulling en leg ze op de tomatensaus. Tip: duw de vulling goed naar het midden met de achterkant van een lepel! Als alle cannelloni’s gevuld zijn, strooi je de resterende Herbs & Garlic kaas over de bovenkant.
  • Zet de schaal 40 minuten in de oven.
Trefwoord Avondeten, cannelloni, cheese lovers day, chocopasta, Diner, henri willig, herbs & garlic, Hoofdgerecht, italiaans, kaas, knoflook & kruiden, voorgerecht

📸 Recept bewaren? Opslaan op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close