Frisse Aziatische salade met mango & tempeh

1.5K

VEGAN • GLUTENVRIJ • KOOLHYDRAATARM

Zomer betekent voor mij oneeeeeindig veel barbecues en picknicks op het strand. Oh en sinds 2 weken heb ik ook een tuin (YES BABY) dus dat betekent nóg meer buiten eten! Als het niet regent dan 🌧️🥲

Maarrr we gaan dat zonnetje gewoon lekker afdwingen met dit soort recepten. Ik kreeg een zomers pakketje van EAT ME – die ken je vast wel van o.a. de eetrijpe mango’s & avocado’s. Perfect als de zon ineens tóch gaat schijnen, je zo’n salade in elkaar wil flansen en er alleen maar kneiterharde mango’s in de schappen liggen. Check de website van @eatme_nl voor meer BBQ inspo!

Frisse Aziatische salade met mango & tempeh

Maak er een maaltijdsalade voor 2-3 personen van door 250 gram rijstnoedels toe te voegen aan de salade. Bereid de noedels volgens de verpakking en meng door de salade.
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Salade, Voorgerecht
Keuken Aziatisch

Equipment

  • Spiraalsnijder/spirelli of foodprocessor (alternatief: gebruik een grove rasp)
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1 grote EAT ME mango
  • 1 courgette
  • 2 grote winterpenen
  • 1 aubergine
  • 250 gram tempeh
  • 2 theelepels pindakaas
  • 4 eetlepels (glutenvrije) ketjap manis
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 8 eetlepels rijstazijn
  • Verse koriander
  • 1 limoen
  • Handje gezouten pinda's
  • 2 eetlepels zwart sesamzaad
  • Optioneel extra kruiden: laos, chilipoeder
  • Optioneel: 250 gram rijstnoedels om er een maaltijdsalade voor 2-3 personen van te maken

Instructies
 

  • Snijd de tempeh in dunne reepjes en doe alles in een grote kom.
  • Maak een marinade van 2el sojasaus, 4el ketjap manis, 2tl pindakaas en 4el water. Meng dit door de tempeh.
  • Maak met een spiraalsnijder (of foodprocessor) lange slierten van de courgette en winterpeen. Heb je die niet? Gebruik dan een grove rasp. Doe alle courgette en winterpeen in een grote saladekom.
  • Doe 8el rijstazijn, een flinke hand fijngesneden verse koriander en het sap van een halve limoen in een schaaltje. Roer even, voeg toe aan de saladekom, en mix alles weer goed.
  • Bak de tempeh goudbruin. Snijd ondertussen de aubergine in kleine blokjes. Is de tempeh klaar, doe deze dan in een schaaltje en bak de aubergine in dezelfde pan goudbruin. Lekker met een flinke snuf laos & chilipoeder!
  • Schil de mango, snijd er een paar plakjes af en snijd de rest in blokjes. Houd de plakjes apart voor bij het serveren!
  • Doe de helft van de tempeh, aubergine & mango bij de salade en mix alles. Verdeel dan de rest over de bovenkant van de salade en versier ‘m met de plakjes mango, pinda’s, verse koriander, een plakje limoen en sesamzaadjes.
Trefwoord Aziatisch, courgette, Courgetti, EAT ME, Eiersalade, Fris, Gezond, Limoen, Maaltijdsalade, Mango, Pinda, Plantaardig, Spiraalsnijder, Tempeh, Vega, Vegan, Vegetarisch, Winterpeen, Wortel

📸 Recept bewaren? Opslaan op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close