Maak er een maaltijdsalade voor 2-3 personen van door 250 gram rijstnoedels toe te voegen aan de salade. Bereid de noedels volgens de verpakking en meng door de salade.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Salade, Voorgerecht
Keuken Aziatisch
Equipment
Spiraalsnijder/spirelli of foodprocessor (alternatief: gebruik een grove rasp)
Koekenpan
Ingrediënten
1grote EAT ME mango
1courgette
2grote winterpenen
1 aubergine
250gramtempeh
2theelepelspindakaas
4eetlepels(glutenvrije) ketjap manis
2eetlepelssojasaus
8eetlepelsrijstazijn
Verse koriander
1limoen
Handjegezouten pinda's
2eetlepelszwart sesamzaad
Optioneel extra kruiden: laos, chilipoeder
Optioneel: 250 gram rijstnoedelsom er een maaltijdsalade voor 2-3 personen van te maken
Instructies
Snijd de tempeh in dunne reepjes en doe alles in een grote kom.
Maak een marinade van 2el sojasaus, 4el ketjap manis, 2tl pindakaas en 4el water. Meng dit door de tempeh.
Maak met een spiraalsnijder (of foodprocessor) lange slierten van de courgette en winterpeen. Heb je die niet? Gebruik dan een grove rasp. Doe alle courgette en winterpeen in een grote saladekom.
Doe 8el rijstazijn, een flinke hand fijngesneden verse koriander en het sap van een halve limoen in een schaaltje. Roer even, voeg toe aan de saladekom, en mix alles weer goed.
Bak de tempeh goudbruin. Snijd ondertussen de aubergine in kleine blokjes. Is de tempeh klaar, doe deze dan in een schaaltje en bak de aubergine in dezelfde pan goudbruin. Lekker met een flinke snuf laos & chilipoeder!
Schil de mango, snijd er een paar plakjes af en snijd de rest in blokjes. Houd de plakjes apart voor bij het serveren!
Doe de helft van de tempeh, aubergine & mango bij de salade en mix alles. Verdeel dan de rest over de bovenkant van de salade en versier ‘m met de plakjes mango, pinda’s, verse koriander, een plakje limoen en sesamzaadjes.