GLUTENVRIJE + VEGAN + LACTOSEVRIJE OPTIE • MAKKELIJK & SNEL
Iets dat ik héél leuk vind is mijn favoriete taarten omtoveren tot een gezond ontbijtje 💫 Deze is geïnspireerd op één van m’n favo taartjes: citroentaart met bastognebodem. Lekker fris (+ bastogne in je ontbijt is altijd een dikke upgrade) 🤤
Als je mij een beetje kent, weet je dat ik graag groenten in m’n ontbijt verstop. Daar proef je overigens helemaal niets van, maar zorgt wel voor een grote bak ontbijt. Lekker vullend én gelijk veel veggies binnen! Een hele goede start van de dag 🌞

Citroen bastogne havermoutje
Vegan + lactosevrije optie: gebruik vegan citoenyoghurtGlutenvrije optie: vervang de bastogne door een lekker glutenvrij koekje naar keuze
Equipment
- Klein pannetje
- Rasp
Ingrediënten
- 35 gram havermout
- Halve courgette
- 180 milliliter amandelmelk ongezoet
- 1 eetlepel Steviala kristal sweet vanilla of kristalsuiker, vanillesuiker, honing
- 4 eetlepels citroenkwark
- 1 bastognekoekje
- Je favoriete rode fruit
Instructies
- Rasp de halve courgette met een fijne rasp. Doe de courgette, havermout, amandelmelk en Steviala kristal sweet vanille (of vanillesuiker, gewone suiker, honing) in een pannetje en zet het op middelhoog vuur. Blijf regelmatig roeren!
- Na een paar minuutjes is je havermout lekker dik geworden. Doe ’t in een schaaltje en schep 4 grote eetlepels citroenkwark in het midden. Roer één keer met de lepel door de havermout zodat er een mooie citroenyoghurt-swirl in de havermout komt.
- Versier je ontbijtje met wat vers rood fruit en een bastognekoekje!
📸 Recept bewaren? Opslaan op Instagram!