Choco-kokos cruffins
Cruffins: de geweldige combinatie van een croissant en een muffin.
Ze zien er indrukwekkend uit maar zijn verrassend makkelijk (en leuk!) om thuis te maken! Geweldig voor de uitgebreide ontbijtjes op zondagochtend š¤¤
Je kunt dit recept gemakkelijk vegan maken door vegan croissantdeeg te gebruiken. Het croissantdeeg van Danerolles is niet vegan, maar die van AH huismerk bijvoorbeeld wel!
Dit recept maakte ik samen met foodie-vriendin Dianne.
ingrediƫnten
- croissantdeeg voor 6 XL croissants (evt. vegan)
- 2 el (vegan) chocoladepasta
- 4 tl kokosrasp
- klein scheutje plantaardige melk
RECEPT
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het croissantdeeg uit en druk met je vingers de scheurlijntjes in het deeg dicht. Snijd het deeg over de korte kant doormidden zodat je 2 grote stukken deeg hebt.
- Bestrijk de 2 stukken deeg met de chocoladepasta. Tip: je kunt de chocoladepasta eventueel een beetje smelten in de magnetron zodat āie wat vloeibaarder is.
- Rol het deeg op zodat je 2 dikke rollen hebt. Snijd deze over de lengte doormidden.
- Rol deze stukken deeg in een rondje en duw het laatste stukje aan de onderkant naar binnen.
- Bestrijk de bovenkant evt. nog met een beetje plantaardige melk voor extra glans. Zet de cruffins dan 18-22 minuten in de oven.