Orzo alla norma

15 minuten (+ 35 minuten stoven)
Vegetarisch
Vegan optie
Glutenvrije optie
Lactosevrije optie
Direct naar recept

Een makkelijk en fantastisch lekker eenpansgerecht met orzo!

Aubergine is één van mijn lievelingsgroenten: super veelzijdig en heerlijk zacht als je ‘m stoomt of stooft. Ik ben ook groot fan van gerechten die je in één pan maakt. Lekker makkelijk en weinig afwas! Deze orzo is ultiem comfort food maar zit ook boordevol groenten 🤤

ingrediënten

4-5 personen
  • 2 rode uien
  • 6 tenen knoflook
  • 4 aubergines
  • 800 g tomatenpulp (of tomatenblokjes of passata)
  • 500 g cherrytomaten
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 275 g orzo
  • scheut rode wijn azijn
  • 200 g kalamata olijven
  • verse basilicum (lekker veel!)
  • 2 bollen burrata
  • optioneel: Parmezaanse kaas
Vegan en lactosevrije optie: gebruik vegan mozzarella (en evt. vegan parmezaan). Glutenvrije optie: gebruik glutenvrije orzo (of een andere kleine glutenvrije pastasoort naar keuze).

RECEPT

  1. Snipper de rode ui. Snijd de aubergine in blokjes (zo groot je wil, mag best grof gesneden zijn!)
  2. Verhit een beetje olie in een grote pan en fruit de ui. Voeg de geperste tenen knoflook toe. Voeg na een minuut de aubergine, tomatenpulp, cherrytomaten, kruiden en een flinke snuf zout toe. Spoel het blik om met een scheut water en voeg toe aan de pan. Doe het deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Voeg de orzo, een flinke scheut rode wijn azijn (zo’n 6-8 el) en 200 ml water toe, meng goed en laat nog 15 minuten pruttelen met deksel. Snijd ondertussen de olijven in plakjes.
  4. Proef of de orzo gaar is (zo niet, laat nog 5 minuutjes staan). Voeg de olijven en lekker veel verse basilicum toe (in stukjes gescheurd) en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer met burrata, veel verse basilicum en evt. wat Parmezaanse kaas!