Sticky bloemkool taco’s
50 minuten
Vegan
Lactosevrij
Glutenvrije optie
Zachte taco’s met sticky bloemkool en een fris avocadosausje: HEAVEN! Ze zijn top voor zowel lunch als diner, maar ook heel lekker als hapje voor bij de borrel.
Dit recept heb ik samen gemaakt met lieve mede-foodie en vriendin Dianne 🧡
ingrediënten
2-4 personen
Bloemkool taco’s
- 6-8 kleine maistortilla’s (of glutenvrije tortilla’s)
- 400-500 g bloemkool
- 1 el complete seasoning (heb je dit niet in huis, mix dan zelf 1 tl knoflookpoeder, ½ tl komijn en ½ tl zout)
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 160 g bloem
- 225 ml plantaardige melk
- 1,5 el ketjap manis
- 2 el sojasaus
- 1 flinke tl sambal
- verse koriander (optioneel)
Avocado sausje
- 1 avocado
- 10 el plantaardige yoghurt
- snuf zout
- snuf knoflookpoeder
- scheutje limoensap
Qua hoeveelheden is dit een hoofdgerecht voor 2 personen of voorgerecht voor 4 personen.
RECEPT
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Mix eerst alle droge ingrediënten: de complete seasoning, paprikapoeder, knoflookpoeder en bloem. Voeg dan de plantaardige melk toe en mix tot een glad beslag.
- Meng de bloemkool door het beslag en leg de roosjes één voor één op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 30-35 minuten in de oven.
- Terwijl de bloemkool in de oven staat, maak je alvast het avocado sausje. Prak de avocado en meng met de yoghurt, zout, knoflookpoeder en een scheutje limoensap.
- Maak ook alvast de marinade voor de bloemkool. Meng de ketjap manis, sojasausaus, sambal en 4 el water.
- Als de bloemkool klaar is, doe je alles in een grote pan. Voeg de marinade toe aan de pan en bak de bloemkool nog 2-3 minuutjes, zodat de marinade mooi verdeeld is over de bloemkoolroosjes.
- Serveer met warme maistortilla’s, het avocadosausje, limoensap en verse koriander!