Sticky bloemkool taco’s

50 minuten
Vegan
Lactosevrij
Glutenvrije optie
Direct naar recept

Zachte taco’s met sticky bloemkool en een fris avocadosausje: HEAVEN! Ze zijn top voor zowel lunch als diner, maar ook heel lekker als hapje voor bij de borrel.

Dit recept heb ik samen gemaakt met lieve mede-foodie en vriendin Dianne 🧡

ingrediënten

2-4 personen

Bloemkool taco’s

  • 6-8 kleine maistortilla’s (of glutenvrije tortilla’s)
  • 400-500 g bloemkool
  • 1 el complete seasoning (heb je dit niet in huis, mix dan zelf 1 tl knoflookpoeder, ½ tl komijn en ½ tl zout)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 160 g bloem
  • 225 ml plantaardige melk
  • 1,5 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 1 flinke tl sambal
  • verse koriander (optioneel)

Avocado sausje

  • 1 avocado
  • 10 el plantaardige yoghurt
  • snuf zout
  • snuf knoflookpoeder
  • scheutje limoensap
Qua hoeveelheden is dit een hoofdgerecht voor 2 personen of voorgerecht voor 4 personen.

RECEPT

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  3. Mix eerst alle droge ingrediënten: de complete seasoning, paprikapoeder, knoflookpoeder en bloem. Voeg dan de plantaardige melk toe en mix tot een glad beslag.
  4. Meng de bloemkool door het beslag en leg de roosjes één voor één op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 30-35 minuten in de oven.
  5. Terwijl de bloemkool in de oven staat, maak je alvast het avocado sausje. Prak de avocado en meng met de yoghurt, zout, knoflookpoeder en een scheutje limoensap.
  6. Maak ook alvast de marinade voor de bloemkool. Meng de ketjap manis, sojasausaus, sambal en 4 el water.
  7. Als de bloemkool klaar is, doe je alles in een grote pan. Voeg de marinade toe aan de pan en bak de bloemkool nog 2-3 minuutjes, zodat de marinade mooi verdeeld is over de bloemkoolroosjes.
  8. Serveer met warme maistortilla’s, het avocadosausje, limoensap en verse koriander!