BBQ gochujang spitskool

30 minuten
Vegan
Lactosevrij
Glutenvrij
Direct naar recept

De zomer is eindelijk écht aangebroken, dus tijd voor BBQ inspiratie! Deze gochujang spitskool is zoet, spicy en heeft een lekkere bite 🌞 Een makkelijk vega barbecuegerecht waar je gegarandeerd indruk mee maakt!

ingrediënten

4-8 personen

Algemeen

  • 2 spitskolen
  • handje gezouten pinda’s, in stukjes gehakt
  • verse koriander of peterselie

Gochujang-gember-honing marinade

  • 5 el olijf- of sesamolie
  • 1 tl gochujang
  • 2 el gemberpasta (tip: rasp verse gember met een fijne rasp)
  • 3 tenen knoflook, geraspt of geperst
  • 3 tl honing
  • 2 el 100% pindakaas
  • 5 el rijstazijn
  • 5 el water
Je kunt het gerecht ook in de oven maken! Grill de spitskolen even kort aan in een pan en vervolg daarna dezelfde stappen in de oven (op 200ºC) i.p.v. op de BBQ.

RECEPT

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een potje en schud goed (of meng in een schaaltje met een kleine garde). Wil je de marinade extra spicy maken, voeg dan een extra theelepel gochujang toe.
  2. Snijd de spitskolen over de lengte in vieren.
  3. Rooster de stukken spitskool kort aan beide snijkanten op de barbecue. Leg ieder stuk spitskool op wat aluminiumfolie en smeer in met de marinade. Vouw de folie dicht en bak nog 10-15 minuten op de barbecue.
  4. Serveer met nog wat extra marinade, de gehakte pinda’s en wat verse kruiden.