Cannelloni met truffelricotta & pijnboompitjes

55 minuten
Vegetarisch
Direct naar recept

Het is super makkelijk om zelf cannelloni te maken van lasagnebladen! Deze zijn gevuld met o.a. ricotta, truffeltapenade en pijnboompitjes 🤤 HEERLIJK! Onderaan de ingrediënten vind je ook een gezondere optie voor het recept 🌱

ingrediënten

4 personen
  • 8-10 lasagnebladen
  • 250 g ricotta
  • 120 g hüttenkäse
  • 60 g parmezaanse kaas
  • 2 bollen mozzarella
  • 75 g pijnboompitten
  • 2-3 tl truffeltapenade (kies een goede!)
  • 2 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 700 g tomatenpassata
  • 400 g tomaten
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • verse Italiaanse kruiden (ik had tijm, salie & rozemarijn)
Gezondere optie: gebruik volkoren lasagnebladen, vervang (een deel van) de ricotta met extra hüttenkäse en je gebruik minder parmezaan.

RECEPT

  1. Snijd de tomaten in kleine blokjes en de zongedroogde tomaten in stukjes. Hak de Italiaanse kruiden fijn en rooster de pijnboompitten.
  2. Snipper de sjalotten en fruit aan in een beetje olijfolie. Hak de knoflook fijn en bak deze kort mee. Voeg dan de tomaten, zongedroogde tomaten, passata, Italiaanse kruiden, snuf zout en peper toe. Laat dit 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur (zonder deksel), roer af en toe.
  3. Laat de bollen mozzarella goed uitlekken. Snijd één bol in blokjes. Meng in een schaaltje de ricotta, hüttenkäse, 40 g parmezaan, blokjes mozzarella, pijnboompitten, truffeltapenade en een snuf zout. Proef, en voeg naar smaak nog meer truffeltapenade toe.
  4. Kook de lasagnebladen kort voor. Doe dit niet allemaal tegelijk, maar in porties van 2 of 3. Zodra ze flexibel zijn, leg je ze in een schaaltje met koud water en ga je de volgende koken.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe 80% van de tomatensaus in een ovenschaal. Vul de lasagnebladen één voor één met de truffelricotta en leg ze op de tomatensaus. Verdeel de resterende saus over het midden van de cannelloni. Scheur de bol mozzarella in stukken, verdeel over de bovenkant en rasp er nog wat parmezaan overheen. Bak 30-40 minuten in de oven.
  6. Serveer met lekker veel verse basilicum!