Tortelloni rode pesto en burrata - pasta recept

Tortelloni met rode pesto & burrata

15 minuten
Vegetarisch
Vegan optie
Direct naar recept

Dit makkelijke pastarecept staat binnen 15 minuten op tafel, ideaal wanneer je weinig tijd hebt om te koken maar tóch iets lekkers op tafel wil toveren! En een leuk feitje: dit is één van de populairste CourgettiConfetti recepten 🌟

Nog wat extra tips voor dit recept! Ten eerste: je kunt een gevulde pastasoort naar keuze gebruiken voor dit recept. Tortelloni met ricotta & spinazie past hier perfect bij, maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor een ravioli met kaas of tortelloni met champignons. Allemaal lekker! En wil je eens iets anders dan burrata? Deze pasta is ook mega lekker met wat stukjes geitenkaas 🤤

Voor een vegan of lactosevrije optie, kun je een vegan rode pesto gebruiken en de burrata vervangen met plantaardige Parmezaanse kaas of plantaardige feta. Ook een glutenvrije variant van het recept kun je makkelijk maken door simpelweg een glutenvrije pasta te gebruiken!

Bekijk hier meer inspiratie voor makkelijke recepten in minder dan 25 minuten!

ingrediënten

2 personen
  • 200 g ricotta & spinazie tortelloni (of andere gevulde pasta naar keuze)
  • 5 teentjes knoflook
  • 300 g tomaten passata
  • 200 g cherrytomaten
  • 3 el rode pesto
  • 200 g spinazie
  • 1 bol burrata
  • extra lekker met wat verse basilicum!
Glutenvrije optie: gebruik een glutenvrije pastasoort!

RECEPT

  1. Kook de tortelloni volgens instructies op de verpakking.
  2. Snipper de teentjes knoflook.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook een minuutje. Voeg dan de tomatensaus, cherrytomaten en rode pesto toe en laat alles 10 minuutjes pruttelen met een deksel op de pan.
  4. Haal na 10 minuten de deksel van de pan, voeg de spinazie toe en laat nog even pruttelen tot de spinazie is geslonken.
  5. Meng de tortelloni door de saus. Verdeel de tortelloni over twee diepe borden met er bovenop een halve bol burrata en wat verse basilicum.