Flatbread met rozenharissa aubergine, halloumi & tahin-knoflookyoghurt

40 minuten
Vegetarisch
Glutenvrije optie
Direct naar recept

Een makkelijk en gezond maaltje, en ZO lekker! Door de rozenharissa aubergine te stomen in de oven wordt ‘ie bóterzacht 🤤 Je kunt dit serveren op een flatbread naar keuze: Libanees platbrood bijvoorbeeld, maar het is ook heel lekker op een paratha, pita of naan.

ingrediënten

2 personen
  • 1 aubergine
  • 2 paprika’s
  • 150 g halloumi
  • 2 (volkoren) flatbreads
  • 2 el rozenharissa
  • 6-8 el volle yoghurt of kwark
  • 1 klein teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 2 tl tahin
  • een paar takjes verse bieslook of dille
  • extra om erbij te serveren: rauwkost, granaatappelpitjes, verse kruiden naar keuze
Wil je het recept glutenvrij maken? Gebruik dan glutenvrije wraps.

RECEPT

  1. Verwarm de oven voor op 200ªC. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer ½ cm dik. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer de plakken aubergine aan beide kanten in met de rozenharissa. Snijd de paprika in dikke repen, meng met olijfolie en een snuf zout (en eventueel chilivlokken) en leg naast de aubergine. Dek alleen de aubergine af met aluminiumfolie, de paprika niet. Zet 25 minuten in de oven.
  2. Meng de volle yoghurt met 1 geraspt teentje knoflook, tahin, een beetje citroensap, verse bieslook of dille en een snuf zout
  3. Snijd de halloumi in dikke plakken en bak goudbruin aan beide kanten in een hete pan
  4. Verwarm de flatbreads en serveer met de aubergine, paprika, halloumi, yoghurt en eventueel nog wat rauwkost, granaatappelpitjes en extra verse kruiden.