Ravioli met citroen-tijm roomsaus, courgette en champignons

15 minuten
Vegetarisch
Vegan optie
Lactosevrije optie
Direct naar recept

Een makkelijk en superlekker recept dat binnen 15 minuten op tafel staat! 🍋

ingrediënten

2 personen
  • 250 g verse ravioli (ik koos ricotta-spinazie ravioli)
  • 1 courgette
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • ½ citroen
  • 150 ml (soja light) kookroom
  • verse tijm
  • Pecorino of Parmezaanse kaas
Wil je dit gerecht vegan & lactosevrij maken? Gebruik dan vegan ravioli, soja kookroom en vegan kaas.

RECEPT

  1. Snipper de sjalot en fruit aan in olijfolie. Voeg na een paar minuten de fijngehakte teentjes knoflook toe. Borstel ondertussen de champignons schoon (of veeg ze schoon met een keukenpapiertje), snijd ze in plakjes en voeg toe aan de pan.
  2. Als de champignons goudbruin gebakken zijn, voeg je de kookroom, het sap van ½ citroen, verse tijm (van de takjes geritst, zoveel je wil) en flink wat zout en peper toe. Als je het lekker vindt kun je ook wat chilivlokken toevoegen.
  3. Snijd de courgette in plakjes. Grill de courgette in een hete grillpan (kan ook in een grillijzer of gewoon in een koekenpan).
  4. Kook ondertussen de ravioli volgens de instructies op de verpakking. Voeg daarna de ravioli en courgette toe aan de pan met champignons.
  5. Serveer met verse tijm, geraspte pecorino of parmezaan en evt. wat citroenrasp! Ook lekker met een beetje pittige olie of nog een scheut goede olijfolie.