Gochujang omelet met komijn & crispy chili

10 minuten
Vegetarisch
Lactosevrij
Glutenvrij
Direct naar recept

Spicy, zacht, romig, kruidig – dit is het allerlekkerste omelet! Een foolproof recept dat je in een handomdraai op tafel zet. Ik eet dit het liefst op wat vers zuurdesembrood, maar dit is ook top op een goede cracker, in een tortillawrap met wat avocado of gewoon zo 🌶️🍃

ingrediënten

2 personen
  • 4 eieren
  • 1 tl gochujang
  • scheutje plantaardige melk
  • 1 bosui
  • ½ tl komijnzaad
  • 1 el sesamzaad
  • 1-2 el crispy chili olie
Tip: heerlijk op wat zuurdesembrood, crackers of in een tortilla met een beetje avocado!

RECEPT

  1. Kluts de eieren, gochujang, plantaardige melk (optioneel) en een snuf zout.
  2. Snijd de bosui in dunne ringen en meng door het ei.
  3. Verhit een scheut olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het komijnzaad 1 minuut aan. Voeg dan het ei toe en ga een paar keer met je spatel door het ei zodat je mooie lagen krijgt in het omelet. De bovenkant blijft zo heerlijk zacht!
  4. Serveer met brood, crackers, tortilla’s of eet ‘m gewoon zo!